25 / 04 / 2024

Muğla'da 1584 kaçak yapı yıkılacak!

Muğla'da 1584 kaçak yapı yıkılacak!

Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 yapı yıkılacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilerek yıkımları gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından takip ettiği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı hızla sürüyor.

Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 yapının belirli aralıklarla yıkım işlemleri gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen yapıların olduğu Gökbel Mahallesi'ne geldi.

Ekipler, İztuzu Plajı ve Dalyan Kanalı manzaralı Hayıtlıöz mevkisinde yıkım işlemlerine başladı.

Çalışmalar kapsamında kaçak olduğu tespit edilen bazı yapıların yıkımı yapıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yıkım sırasında bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik tedbirlerini de aldı. 

Villalardan bazılarının mahkeme kararının sonuçlanmaması sebebiyle yıkımları 15 gün ertelendi.

Hayıtlıöz mevkisinde 4 villası için yıkım kararı verilen fakat yıkımı mahkeme kararı sonuçlanmadığı için ertelenen villa sahibi Ramazan Oruç, 2015'de Muğla Büyükşehir Belediyesinin alana yerleşme hakkı tanıdığını, mağdur edildiklerini ileri sürdü. 

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!


Geri Dön