26 / 04 / 2024

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı bugün de sürdürüldü. 



Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı bugün de sürdürüldü. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde bulunan Can- Dilek Dündar çiftinin villasında dün ara verilen yıkım işlemleri bugün sürdürüldü. Bodrum Orman İşletme Müdürlüğ tarafından 1184 ada ve 4'üncü paftada bulunan, 5 milyon TL değerindeki 376 metrekarelik deniz manzaralı villanın bahçe duvarının, ormanlık alanı işgal ettiği, 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı belirlendi. 

Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucunda tespit edilen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı.

Villanın 188 metrekarelik kısmının ise hazine arazisi içinde bulunması sebebiyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'ne ihbarname gönderildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan tutanaktaki tespitlerde şu ifadelere yer verildi:

"Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş. Orman arazisi duvarla çevrilip, villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır."

Dündar çiftine 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildi. Dündar'ın işgal ettiği 188 metrekarelik kısma havuz ve bahçe yaptığı, alanın, imar planına göre ise kısmen yol, kısmen park, kısmen de 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olduğu belirlendi. Can Dündar'ın, araziyi 2009'dan beri işgal ettiği ortaya çıktı. 

Dündar, tebligatan sonra villasına yıkım için 4 Haziran'da 2 işçi gönderdi. Yıkıma, pergolaların ahşap kısımlarının kesilmesiyle başlandı. Dün ara verilen yıkım çalışmaları bugün de devam etti.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımlar yıkılıyor!


Geri Dön