16 / 04 / 2024

Bornova'da 25 kaçak yapı yıkılacak!

Bornova'da 25 kaçak yapı yıkılacak!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ''İzmir'deki 350 bin kaçak yapının yüzde 16'nın Bornova'da olduğunu öğrendik. Önümüzdeki ay 25 kaçak yapıyı yıkmak zorundayız" dedi.



Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki kaçak yapılar konusunda önümüzdeki aydan itibaren yasal sorumluluklarını yerine getirmek için çalışmalar başlatacaklarını söyledi. Ege Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Başkan İduğ, "İzmir'deki 350 bin kaçak yapının yüzde 16'nın Bornova'da olduğunu öğrendik. Şu an bizim yıkmak zorunda olduğumuz 5 bin 171 bina bulunuyor. Özellikle Çiçekliköy, Yakaköy, Eğridere gibi eski köy yerleşimlerinde çok sayıda kaçak yapı var. Başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan ve süresi daha sonra 6 ay uzatılan İmar Barışı halkımızın belli bir kesimi tarafından ne yazık ki suistimal edildi. Bu tarihlerden sonra pek çok kaçak yapı inşa edildi ve bu yapılar için yıkım kararı çıktı" diye konuştu.

BU YIKIMLAR MESAJ NİTELİĞİNDE 

Belediyelerin taşıdıkları hukuki sorumluluk gereği yıkım kararlarını uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Dr. Mustafa İduğ, bu nedenle önümüzdeki ay 25 binayı yıkmak zorunda olduklarını, yeni kaçak yapıların ortaya çıkmaması için de bu yıkımların bir mesaj olarak gitmesi gerektiğini açıklayarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Bundan sonra her türlü kaçak inşaattan Bornova Belediyesi olarak bizim haberdar olmamız gerekiyor. Bu konuda halkımıza ihtiyacamız var. Bir yerde kaçak inşaata başlandığını gördüğünüz an hemen bize bildirin ki; temel aşamasındayken gereğini yapalım."


Geri Dön