26 / 04 / 2024

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram Belediyesi ekipleri, Konya-Antalya Çevre Yolu üzerindeki 25 kaçak yapıyı yıktı. Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.



Konya-Antalya Çevre Yolu'nun Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Belediye, bu güzergâhtaki kaçak yapıların tamamen kaldırılmasından sonra bölgeyi imar planı gereği yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak yeniden düzenleyecek. Şimdiye kadar bu bölgede 65 adet kaçak yapının yıkımı yapıldı.


İlçe genelindeki kaçak yapı denetimlerine aralıksız devam eden Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaçak inşaat sahibine zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması için bir ay süre veriyor. Yapının verilen sürede ruhsatlandırılmaması halinde ise 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine istinaden yıkım kararı alınarak yıkım ücreti yapı sahibinden tahsil ediliyor.


İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında, Cumhuriyet Savcılığı'na, ruhsatsız yapı (kaçak inşaat) yapması nedeni ile Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuluyor. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açıyor ve yapı sahibi hakkında hapis cezası veriyor.


Bugün


Geri Dön