28 / 03 / 2024

Sakarya'nın beş caddesinde dönüşüm başlıyor!

Sakarya'nın beş caddesinde dönüşüm başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezindeki caddelerde başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezindeki caddelerde başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda açıkladıkları birçok dönüşüm çalışmasını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Toçoğlu, 2016 yılı hedeflerinin 700 bin ton asfaltı şehrin muhtelif bölgelerindeki arterlerle buluşturmak olduğunu kaydetti.


‘Şehir Senin için Yenileniyor’

Toçoğlu, “Hatırlanacağı gibi Nisan ayında geniş bir katılımla ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezi ve 16 ilçe grup yollarında başlatılan dönüşüm çalışmalarımızla ilgili bir lansman toplantısı yapmıştık. Şehir merkezindeki birçok caddede dönüşüm başlatacağımızı ilan ettik. O gün şu notu kamuoyuyla paylaşmıştım: Sakarya’da her alanda ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu gelişime şehrin deforme olan yolları gölge düşüremeyecek. İşte bunu ifade etmiştik. Ve hamdolsun şuanda şehir merkezini yeniden imar ettik. Caddelerimizi yeniledik. Sakarya’ya yakışan bir dönüşüm yaşadık. Çalışmalarımız hala devam ediyor” diye konuştu.


Bu caddeler yenilenecek

Açıklamalarının devamında çalışmaların tamamlandığı cadde ve bulvarlar ile ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Nisan ayından bugüne kadar yalnızca şehir merkezinde İnönü, Ünal Ozan, Dibektaş, Ankara, Kavaklar, Soğanpazarı, Adnan Menderes, Ulus Caddeleriyle Karaağaç ve Atatürk Bulvarı’nda çalışmalar yaptık. Bu caddelere yepyeni bir görünüm kavuşturduk. Kısa süre önce de açıkladım, asfalt sezonunu tüm yıla yayıyoruz. Hava şartları müsait oldukça bizim çalışmalarımız devam edecek. Durmadan, yorulmadan şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


700 bin ton asfalt

Toçoğlu, “İnşallah önümüzdeki süreçte Milli Egemenlik, Yeni Bosna, Orhangazi, Turan ve Yeğenler Caddelerini de dönüşüme tabi tutacağız. Ekiplerimiz hazırlıklarını sürdürüyor. Belirlenen program dahilinde çalışmalarımız devam edecek. Hava şartları elverdikçe ekiplerimiz çalışacak. Bu yılki asfalt hedefimiz 700 bin ton asfalt atmak. Şehir merkezinin yansı sıra 16 ilçe grup yolunda da asfalt atağı aralıksız sürüyor. İlçelerimizde de dönüşüme devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Ulaşıma alternatif yollar

Asfalt atağıyla arterleri yenilemenin yanında ulaşıma alternatif güzergahlar da kazandırmayı sürdürdüklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “16 ilçemizde, Sakarya’nın tüm caddelerinde dönüşüm başlattık. Bu caddeleri fiber teknolojisiyle buluşturduk. İhtiyaca göre altyapı ve yağmursuyu çalışması yaptık. Işıklandırma ve çevre düzenlemeleri yine yapıldı. Evet, bu çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ancak bir yandan da ulaşıma yeni alternatif alanlar kazandırıyoruz. Bazı bölgelere yeni bulvarlar kazandırırken; bazı ilçelerimizde yeni duble yollar için çalışma yapıyoruz. Herşey Sakarya için. Hemşerilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Çalışmalarımızı daha da arttırarak yola devam edeceğiz” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön