28 / 03 / 2024

Sakarya'nın yeni projelerine Büyükşehir Meclisi onayı!

Sakarya'nın yeni projelerine Büyükşehir Meclisi onayı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada bisiklet ve yürüyüş yollarıyla sosyal yaşantıya katkı sunacaklarını söyledi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  6 ilave madde ile 66 gündem maddesinin konuşulduğu toplantıda Başkan Ekrem Yüce, Mayıs ayı içerisinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine aktarırken; gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı önemli maddelere ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu. Meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

Spor tesisleri ile SGM tamamlandı

Mayıs ayını da masaya yatıran Başkan Ekrem Yüce, “Sapanca Hacımercan’da 2 bin kişi tribün kapasitesine sahip spor tesislerimizi tamamladık. Karasu SGM’yi de tamamladık ve kısa süre içerisinde faaliyete sunacağız. Trafik Haftası’nda binlerce hemşehrimizle bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. Tura katılan vatandaşlarımıza çekiliş ile 54 tane bisiklet hediye ettik. ‘Önce Yaya’ sloganıyla sinyalizasyonlarda yeni bir uygulamaya geçtik. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında 87 adet “önce yaya” sembolünü vatandaşlarımızla buluşturduk” şeklinde konuştu.

Hizmetler devam edecek

Başkan Yüce, “62 bin ton sıcak asfalt dökerek 40 kilometreye yakın yolu yeniledik. Tıp Merkezimizde 10 bin 66 hastamızı muayene ettik. Sosyal hizmetler alanında vatandaşlarımızın yanında olduk. Kültür etkinliklerimizle sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik. Kuzey sahillerimizi de yeni sezona hazırladık ve Cankurtaran hizmetlerimizle de bölgede yer alıyoruz. İnşallah hep birlikte nice çalışmaları hayata geçirmeye, hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

500 kişi kapasite


Başkan Ekrem Yüce, gündemde sıkça yer alan Sakaryaspor Eski Stadyumu açık tribünü konusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan açık tribünün projeye dâhil edilmesi ve Sakaryaspor’un hatıralarını yaşatması için girişimlerde bulunduk.  TOKİ  ve firma ile görüştük. Yapının sağlamlığı değerlendirildi ve sağlıksız olan kısımlar yıkıldı. Şimdi açık tribüne 20 metre daha ekleyerek kapasitesini 500 kişiye çıkaracağız. Tribünün ön kısmında ise amfi tiyatro yer alacak. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. İnşallah çalışma tamamlandığında çok güzel olacak” dedi.

Meclis Gündemi


Haziran Meclis Toplantısı’nda; “1 ile 28. madde arasındaki maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 29 ve 30. madde oy birliğiyla kabul edilirken; 31 ile 50. madde arası İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 61, 62 ve 66. madde oy birliğiyle kabul edildi. 60. madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken; 63, 64 ve 65. Maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.”

 


Geri Dön