29 / 03 / 2024

Sakarya'ya 1 milyar 252 milyon TL’lik yatırım yapılacak!

Sakarya'ya 1 milyar 252 milyon TL’lik yatırım yapılacak!

SASKİ Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş; “SASKİ olarak 2023 yılına kadar yaklaşık 1 Milyar 252 Milyon TL’lik yatırım yapmış olacağız. Bu değer eski rakamlarla 1,2 katrilyondur."




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, 5 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesi gündem dışı söz alan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ilçede gerçekleştirilen yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür etti. Soğuk, “Yılların sorunu Büyükşehir Yasası ile çözüldü. Hamdolsun 15 mahallemize daha Sapanca Gölü’nden temin edilen içmesuyu ulaştırıyoruz. Yeni projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


SASKİ 2014 Faaliyetleri

Gündem dışı konuşmaların ardından SASKİ’nin 2014 yılı faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile artık tüm şehir sınırlarına hizmet ulaştırıyoruz. Su yönetiminin çok önemli ve hassas bir konu olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda titizlikle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 2014 yılı içerisinde 123 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Şehir genelinde devam eden yatırımlarımızın maliyeti 270 Milyon TL’dir. İhalesi yapılacak olan yatırımlarımızla bu değer 300 Milyon TL’li bulacak. SASKİ olarak 2023 yılına kadar yaklaşık 1 Milyar 252 Bin TL’lik yatırım yapmış olacağız. Bu değer eski rakamlarla 1,2 Katrilyona denk geliyor” diye konuştu.


Yeni Tesisler Geliyor

Rüstem Keleş, “Yeni içmesuyu ve atıksu arıtma tesisi projelerimiz var. İlçelerimizde altyapı yatırımlarımız devam ediyor. 4 bin 200 metrelik içmesuyu hattına sahibiz. Bu mesafe Sakarya ile İzlanda arasındaki mesafeye eşit. 2023 hedefinde 2 bin metre daha içmesuyu hattı planladık. 2 bin metrelik de kanalizasyon hattına sahibiz. Bu mesafede Sakarya ile Berlin arasındaki uzaklığa eşit. İnşallah önümüzdeki dönemde de bin 759 metre kanalizasyon hattı daha inşa edeceğiz. 9 içmesuyu arıtma tesisimiz var, 4 yeni tesisi üzerinde çalışıyoruz. 3 Atıksu Arıtma Tesisimiz var yine 4 yeni tesis üzerinde çalışıyoruz. HES’te üretim devam ediyor. Bir yılı aşkın süredir enerji üreten tesisimiz yaklaşık 9 Milyon TL’lik üretim gerçekleştirdi” dedi.


2. Oturum 8 Haziran’da

Rüstem Keleş’in sunumunun ardından Genel Kurul gündemine geçildi. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü Kurul’da ilk üç madde oy çokluğu ile kabul edilirken; 4 ve 5. maddeler ise görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Genel Kurul komisyona havale edilen bu maddeleri görüşmek üzere 8 Haziran Pazartesi günü saat 15.00’da tekrar toplanacak.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön