29 / 03 / 2024

Sakarya'ya 2,5 milyonluk proje!

Sakarya'ya 2,5 milyonluk proje!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4 ilçede 11 mahalleye daha Sapanca’nın suyunu ulaştırdıklarını açıkladı.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 4 ilçede 11 mahalleye daha Sapanca’nın suyunu ulaştırdıklarını açıkladı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile içmesuyu hattının geçtiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Sapanca’ya bağlı Akçay, Uzunkum ve Yüzevler Mahalleleri, Geyve’ye bağlı Karaçam Mahallesi, Arifiye’ye bağlı Kemaliye ve Kumbaşı Mahalleri, Erenler’e bağlı Çaybaşı Yeniköy, Yazılı, Ekinli, Kayalarreşitbey ve Kayalarmemduhiye Mahalleleri’ne yeni inşa ettiğimiz 5 kilometrelik çelik isale hattı ile Sapanca’nın suyunu ulaştırdık” diye konuştu.


4 İlçe 11 Mahalle

Dört ilçede içmesuyu anlamında yaşanan sorunların yeni hat ile tamamen ortadan kaldırıldığını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin 16 ilçesinde, tüm mahallelere sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda dört ilçemizde 5 kilometrelik yeni içmesuyu hattı inşa ederek 11 mahallemize daha Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırdık. Hattımız Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne entegre edildi. Sapanca Gölü’nden aldığımız su arıtılarak vatandaşlarımıza ulaşıyor. Söz konusu 11 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın çeşmelerinden artık birinci sınıf içmesuyu akıyor” ifadelerini kullandı.


2,5 Milyonluk Proje

Yatırımın toplam bedelinin 2,5 milyon lira olduğunu da açıklamalarına ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Proje kapsamında dört ilçemizde 5 kilometrelik yeni içmesuyu hattı inşa ederek 11 mahallemize daha Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırdık. Söz konusu mahallelerimiz artık içmesuyunda hiçbir problem yaşamayacaklar. Yeni yatırımımız ilçelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön