26 / 04 / 2024

Salda Gölü Millet Bahçesi'nin inşaat ihalesi TBMM'de!

Salda Gölü Millet Bahçesi'nin inşaat ihalesi TBMM'de!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi çevre düzeni ve imar planlarının askı süreci devam ederken Millet Bahçesi inşaatı için ihaleye çıkılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi çevre düzeni ve imar planlarının askı süreci devam ederken Millet Bahçesi inşaatı için ihaleye çıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaca, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karaca, ''Burdur ili sınırlarında bulunan Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Çevre ve Şehirclik Bakanlığının 30.05.2019 gün ve 13605 sayılı Olur'u ile 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmıştır. Söz konusu planlar 10.07.2019 tarihinden başlamak üzere otuz gün süreyle askıya çıkarılmıştır'' diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın soruları:

1- Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı kesinleşmeden Salda Gölü Millet Bahçeleri ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işine ait 31 Temmuz 2019'da ihale yapılmasının yasal dayanakları nelerdir?

2- Özel Koruma Bölgesinde yağacağınız, Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ile ilgili ÇED Yönetmeliği'nin Ek 2 listesinin 35. maddesi kapsamında olduğundan, ÇED süreci başlatılmış mıdır? ÇED yönetmeliği kapsamı dışında ise bu konuda bir karar alınmış mıdır?

3- ÇED Yönetmeliği'nin Ek 2 listesinin 35. maddesi gereğince ÇED süreci işletmesi gereken bir projeyi, Çevre Kanunu Mad. 10'a ve ÇED Yönetmeliği mad. 6/3'e aykırı olarak ihaleye götürmenizin amacı nedir?

4- Millet bahçesi projesinin gerçekleşmesi durumunda, bölgeye gelen turist sayısıile araç sayısında bir artış öngörüyor musunuz?

5- Bölgeye gelen turist sayısı ile araç sayısındaki artışı, nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz? Salda Gölü'ne giden karayollarında genişleme çalışması yapacak mısınız?


Geri Dön