27 / 04 / 2024

Salih Bezci: Ankara'yı ticaretin başkenti yapmak istiyoruz!

Salih Bezci: Ankara'yı ticaretin başkenti yapmak istiyoruz!

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak, Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek için 6 AB üyesi ülkenin başkentinin ticaret odalarıyla kardeş oda anlaşması yapacaklarını söyledi...



ATO Başkanı Salih Bezci,  Ankara  Ticaret Odası olarak, Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek için 6 AB üyesi ülkenin başkentinin ticaret odalarıyla kardeş oda anlaşması yapacaklarını söyledi. 


ATO Başkanı Bezci, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Christoph Hallier’i makamında kabul etti. Bezci, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya’nın ekonomik ve sosyal ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını ve Almanya’daki Türk vatandaşlarının bu ilişkilerde önemli bir rolü olduğunu söyledi. 


-TURİZMDE ALANYA TİCARETTE ANKARA-


Türkiye’nin Almanlar için bir tatil ülkesi olduğunu kaydeden Bezci, “Alman turistler için Alanya çok önemli. Biz de Ankara’yı ticaretin başkenti yapmak istiyoruz. Eskiden Almanya lehine olan fiyat avantajı özellikle tekstilde Türkiye lehine döndü. Türk vatandaşlarımız gelip buradan kıyafetlerini alıyor. Almanları da alışverişe bekliyoruz. Bundan sonra Almanlar için Turizmde Alanya neyse ticarette Ankara aynı olsun” dedi. 


-ANKARA’DA AB BAŞKENT GÜNLERİ-


ATO olarak AB ile ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildiren Bezci, aralarında Almanya’nın da bulunduğu altı AB ülkesinin başkentlerinin ticaret odalarıyla karşılıklı dostluk anlaşması imzalayacaklarını söyledi. Türkiye’nin ve belirlenen altı ülkenin sanayi altyapısı hakkında karşılıklı bilgilendirme çalışmaları yürüterek ticari aktiviteyi artırmayı amaçladıklarını anlatan Bezci, “Bu kapsamda 2014 yılında Ankara’da bu ülkelerin başkentleri için özel günler organize edeceğiz. Bu günlerde ticari işbirliklerini geliştirmeye yönelik çalışacağız” dedi. 


MÜSTEŞAR HALLİER :”ATO ÇOK AKTİF ÇALIŞIYOR”


Bezci, daha sonra Müsteşar Hallier’e Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı Congresium’u gezdirdi. 3 bin 200 kişilik toplantı salonuyla Avrupa seviyesinde hatta ilerisinde bir bina yapıldığını kaydeden Müsteşar Hallier, binaya ve kullanılan teknolojiye duyduğu hayranlığı ifade etti. Müsteşar Hallier Bezci’ye “Almanya’daki bütün oda başkanlarından daha aktif olduğunuzu, odanın aktif çalıştığını görüyorum” dedi. 


Geri Dön