25 / 04 / 2024

Salih Bezci: Ankara turizmin de başkenti olabilir!

Salih Bezci: Ankara turizmin de başkenti olabilir!

Salih Bezci, tarihte üç medeniyete ev sahipliği yapan Ankara'nın rahatlıkla turizmin de başkenti olabileceğini belirterek, "Ankara tarih, kültür ve sağlık turizmi için çok elverişli bir yerleşim. Şehrimizde eskiçağdan başlayan bir zengin birikim var" dedi




Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, tarihte üç medeniyete ev sahipliği yapan Ankara'nın rahatlıkla turizmin de başkenti olabileceğini belirterek, "Ankara tarih, kültür ve sağlık turizmi için çok elverişli bir yerleşim. Şehrimizde eskiçağdan başlayan bir zengin birikim var" dedi.  Ankara  Ticaret Odası'ndan yapılan açılmaya göre, ATO "Şehrimizde bir gün turist olalım" sloganıyla turizm hareketi başlattı. Ankara Ticaret Odası üyesi yerli turistlerin ilk durağı Polatlı'daki Gordion Müzesi ve Kral Midas Tümülüsü oldu. Başkentin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimi için komite ve komisyonlarıyla çalışmalar yürüten ATO'nun hedeflerinden biri de şehrin turizm desti nosyonları arasında yer alması. 


Ankara Alışveriş Festivali ile Kültür Sanat ve Turizm Özel İhtisas Komisyonları Başkan Yardımcısı Seçim Aydın'ın önerisiyle, "Şehrimizde bir gün turist olalım" sloganıyla başlatılan çalışmada, öncelikle Ankara'da yaşayanların şehri tarihi, kültür ve turizm yönleriyle tanımasının sağlanması amaçlanıyor. Turizm Hareketi kapsamında Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Koray Güngör Şanal başkanlığında bir heyet Polatlı'da ki Gordion Müzesi ve Kral Midas Tümülüs'ünü gezdi. 


ATO'nun "Şehrimizde bir gün turist olalım" sloganıyla başlattığı turizm hareketini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, tarihte üç medeniyete ev sahipliği yapan Ankara'nın rahatlıkla turizmin de başkenti olabileceğini söyledi. 


Bezci, "Ankara tarih, kültür ve sağlık turizmi için çok elverişli bir yerleşim. Şehrimizde eskiçağdan başlayan bir zengin birikim var. Müzelerimiz, hanlarımız, göllerimiz, mağaralarımız, doğal güzelliklerimiz, kültür ve eğlence merkezlerimiz, kaplıcalarımız, yaylalarımız, kayak merkezlerimiz mevcut" dedi. 


Günboyu


Geri Dön