19 / 04 / 2024

Salih Koca: 2015'te tramvayı yeni stadyuma getireceğiz!

Salih Koca: 2015'te tramvayı yeni stadyuma getireceğiz!

Salih Koca, "Bin 450 metre ötesinde tramvay var. Biliyorsunuz 15 ilave oldu, 25 mahalleye daha tramvay ulaşımı sağlandı. Buraya bin 450 metre mesafede. 2015'te onu inşallah buraya getiririz" dedi.




AKP Milletvekili Salih Koca yeni yapılan stadyum alanını gezerek inşaatla ilgili bilgi verdi. Stadyumun yerinin neden Sazova bölgesine yapıldığını anlatan Koca, "Bin 450 metre ötesinde tramvay var. Biliyorsunuz 15 ilave oldu, 25 mahalleye daha tramvay ulaşımı sağlandı. Buraya bin 450 metre mesafede.  2015'te onu inşallah buraya getiririz" dedi. 

AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan, AKP Milletvekili Salih Koca ve beraberindeki ekip yeni yapılan stadyum inşaat alanındaki çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Stadyumun yerinin Sazova bölgesinde yapılmasının nedenlerini anlatan Koca, trafik bağlantılarının kolay olmasının etkisi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: " Bin 450 metre ötesinde tramvay var. Biliyorsunuz 15 ilave oldu, 25 mahalleye daha tramvay ulaşımı sağlandı. Buraya bin 450 metre mesafede. 

2015'te onu inşallah buraya getiririz. Zaten şuanda şehre 6 noktadan ışıksız bağlantı var. 

alt geçit ve üst geçitlerle. Karabayır köprüsü var, Orhangazi tarafı var, Çamlıca'da ulusal egemenlik var. Aşağı Söğütönü tarafı var, Sazova bağlantısı var. Dolayısıyla şehrin ana halterlerinde 5-6 noktada bağlantı var. Şehrin ana halterlerine kavşaksız ulaşım imkânı var. Tramvay bin 450 metreye yaklaştı. Bin 450 metre sonra tramvayla ulaşım var, toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı kolay bir alan. Parklarıyla bilim kültür merkezleriyle, TDKB bilim kültür merkezi de buraya yapılacak, önü açık bir alan. 

Biz Sazova'da yapılması konusunda ısrarcı olduk. Bu konuda da doğru karar olduğunu düşünüyorum, bunu da yakında göreceğiz. "  TOKİ  ile yapılan protokol gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eskişehir'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşaatının ihalesinin geçen yıl tamamlandığını, bu ihale çerçevesinde yaklaşık 130 milyona mal olacak bir inşaat olduğunu ifade eden Koca, stadyumun içeriğiyle ilgili de bilgi verdi. 

Koca, müteahhit firmasıyla imzaladıkları sözleşmeye göre yaklaşık 5 kattan oluşan katlı stadyumunun katlarda bulunan alanlardan söz etti. Koca, stadyumun bünyesinde, yaklaşık 58 turnike, asansör, tuvalet, mescit, basın çalışma odası, canlı yayın yapılabilecek oda, toplantı salonu, panoramik stüdyo, röportaj alanları, antrenman odaları, soyunma odaları, takım otobüslerinin kapalı alana girebileceği mekânlar, seyirci tribünleri, localar, VIP salonları ve yaklaşık 4 bin kapasiteli otopark olduğunu söyledi. 

Yapılan stadyumun yüzde 7 oranında bitmiş olduğunu belirten Koca, 2015 yılının başında bu projenin tamamlanacağını ve Eskişehir'e teslim edileceğini kaydetti. 

'PROJE TOKİ'DE ONAY BEKLİYOR' 

Basın mensuplarının sorularına yer veren Koca, taraftarların stadyumun iç dizaynını merak ettiğini, neden içi dizaynının fotoğraflarının yayınlamadığı konusunda sözü hafriyat şefine bıraktı. Şef, " Bina içinin görselleri TOKİ'de şuan onay bekliyor. Onayı alınmamış bir şeyi biz bunu yapacağız diye ortaya çıkarırsak, olmaz. Bir takım değişiklikler yapılıyor" dedi.  


Eskişehir'in Sesi


Geri Dön