26 / 04 / 2024

Eskişehir'in yeni stadı Şubat 2015'te bitecek!

 Eskişehir'in yeni stadı Şubat 2015'te bitecek!

Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yapımı süren yeni stadyumun gerçekleşme oranının yüzde 30'lar düzeyinde olduğunu, projenin 2015 yılı Şubat ayında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.Stad yaklaşık 6 ay sonra hizmete girecek.




Mevcut stadyumun yetersiz kalması üzerine harekete geçilmişti. Eskişehir'in yeni stadı yaklaşık 6 ay sonra hizmete girecek. 


Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yapımı süren yeni stadyumun gerçekleşme oranının yüzde 30'lar düzeyinde olduğunu, projenin 2015 yılı Şubat ayında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Stadyumda incelemelerde bulunan Milletvekili Koca, "Mevcut stadyum yıpranmış bir yapı olduğu içinde artık, efsane takıma hizmet edemez konuma gelmişti. Şehir merkezinde kalmış, trafiği de etliler duruma gelmişti. İnşaatı inceleyen Salih Koca, "Eskişehirspor 2015 yılından itibaren kendine yakışır bir sahada oynamış olacak" dedi TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığımız illerde yeni stadyum hamlesi başlattı.Bu kapsamda Eskişehir'e de yeni stadyum kazandırmak için yola çıktık. 7 Mart 2012 tarihinde yeni stadyum için protokoller imzalandı 2013 yılı mart ayında müteahhit firma şantiyesini kurarak çalışmalara başladı Fiziki olarak yüzde 30 seviyesine gelmiş durumdayız. Stadyum 33 bin kapasiteli olacak. UEFA kriterlerine uygun tüm özellikler olacak. Eskişehirspor efsanesi artık burada yaşanacak" dedi 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön