25 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirası için yaşanan kavga bitmiyor!

Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirası için yaşanan kavga bitmiyor!

Londra'da 5 yıl önce ölen Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili davaların arkası kesilmiyor. Torun Salih Ziya Tatlıcı, üvey amcası Uğur Tatlıcı'ya gönderdiği hakaret içerikli mesajlar yüzünden ceza aldı.



Türkiye'nin en zengin 27'nci adamı olan ve kanser tedavisi gördüğü Londra'da 5 yıl önce ölen Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık mirasıyla ilgili davaların arkası kesilmiyor. Salih Tatlıcı'nın 1995'te vefat eden oğlu Ali'den olma torunu Salih Ziya Tatlıcı, dedelerinin Nurten Tatlıcı'dan olma oğlu Uğur'a çok miras bıraktığı iddiasıyla dava açmıştı. 


İTİRAF ETMİŞTİ 

Geçtiğimiz günlerde facebook sayfasından Uğur Tatlıcı'ya hakaret içerikli mesajlar gönderen torun Tatlıcı hakkında, hakaret ve basit tehdit suçlaması ile dava açıldı. İstanbul 37. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Salih Ziya Tatlıcı hem hakaret hem de tehdit suçlarından ceza aldı. Aldığı cezalar paraya çevrilen ve ertelenen torun Tatlıcı, mahkemede hakaret ve tehdit eylemlerinde bulunduğunu itiraf etmişti. 2 Ağustos 1994'te hazırladığı vasiyetnameye göre Salih Tatlıcı'nın davalara konu olan mirası şu kalemlerden oluşuyor: İstanbul, Antalya, Tekirdağ, ABD ve Dubai'de onlarca gayrimenkul, Miami'de bir malikâne, Karaköy'de iş merkezi, Zincirlikuyu'daki "Tat Towers" adlı ikiz kuleler, Tat Etiler İş Merkezi, Tat Belek Beach Golf, Kuruçeşme'de koru ve köşk, Beykoz Konakları'nda 20 villa, Beylerbeyi'nde bir köşk, Yeniköy'de yalı, Beyoğlu'nda iş merkezi, paha biçilemeyen 4000'den fazla tablo ile yüklü miktarda TL ile dolar ve euro cinsinden döviz hesabı... 


Sabah Gazetesi / Dilek Yaman


Geri Dön