25 / 04 / 2024

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtımı'ndan çıkması düşünülen  500 bin metreküp deniz kökenli malzeme Silivri’ye taşınacak...



Halk arasında Galataport olarak bilinen ancak asıl adı Salıpazarı Kruvaziyer Limanı olan dev proje için Galata Köprüsü’nden Mimar Sinan Üniversitesi’ne kadar 53 bin metrekarelik kıyı şeridi denizden taranacak. Çalışmalarda 500 bin metreüp deniz kökenli malzemenin çıkması düşünülüyor. Çıkan malzemeler Silivri'ye taşınacak. Binaların hafriyatları ise karada bertaraf edilecek. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın 11 Eylül 2015 tarihli ÇED raporunda herhangi bir dip taraması yapılmayacağı belirtilmişti.

Salıpazarı Rıhtımı nın deniz zemini Silivri ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtım'ı yıkıldı. Çalışmalarda deniz tabanında canlı yaşamın devam ettipği tespit edildi. Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş. de hem deniz zeminindeki inşaat atıklarını temizlemek ve denizel kökenli malzemeyi taşımak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na izin başvurusunda bulundu.

Salıpazarı Rıhtımı nın deniz zemini Silivri ye taşınacak!

Günde 3 bin metreküp malzeme taranacak

Dev projesi kapsamında günde 3 bin metreküp malzeme taranacak. Taranan malzemeler 2 adet 500 metreküp kapasiteli veya 1 adet bin metreküp kapasiteli duba ile döküm alanına taşınacak. Projenin, tarama döküm izni alındıktan sonra, yaklaşık olarak 8-16 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.


Geri Dön