29 / 03 / 2024

Salköprü Kapalı Spor Salonu açıldı!

Salköprü Kapalı Spor Salonu açıldı!

Salköprü Spor Salonu’nun açılış töreninde Malatya protokolü ile amatör spor camiası bir araya geldi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı tören sırasında Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcuları tarafından yapılan gösteriler nefesleri kesti.




Fiziki Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, spor tesislerinde de Malatya’ya önemli tesisler kazandırmaya devam ediyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Yeşiltepe bölgesinde Spor Kompleksi yaparak amatör sporun hizmetine sunan, Yaşam ve Spor Merkezini bitme aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Salköprü Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Kapalı Spor Salonu’nu hizmete açtı.

 

8 Ekim Perşembe günü Kapalı Spor Salonu’nun açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Saat 14.00’de düzenlenen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, Nurettin Yaşar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı H.Hasan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKF Genel Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Orhan Barman, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, şirket genel müdürleri, daire başkanları, şube müdürleri, sporcular, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

Spor Salonu’nun kurdelası, İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz’ın yaptığı duanın ardından, törene katılan protokol tarafından kesilerek hizmete açıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Belediyespor Kulübü sporcuları tarafından gösteriler yapıldı.

 

Masa tenisi, teakvon-do, güreş ve kıck boks takımları tarafından yapılan gösteriler, nefesleri keserken, izleyenlerden büyük alkış aldı.



Açılış töreni dolayısıyla bir dizi konuşmalar yapıldı. İlk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulüp sporcusu Zeynal Abidin Karakaş, herkesin Malatya’nın dört bir yanını daha da güzelleştirmesi gerektiğini söyledi. 2 yıldan beri Belediyespor Kulübü bünyesinde spor eğitimi aldığını belirten Karakaş, “Hayatımın her anını sportif faaliyetlerle doldurmak bizlere sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor. Bizleri çağımızın hastalığı olan kötü alışkanlıklardan koruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin semt konaklarında ücretsiz olarak verdiği sanat ve sportif kurslardan da faydalanıyorum. Kulübümüz bir spor kulübünden çok bir spor okulu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Böylesine güzel spor tesisleri inşa ederek bizlere modern ortamda spor yapma olanağı sağladığı ve uluslar arası arenada yarışma imkanı verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Barman’dan teşekkür



Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Orhan Barman ise yaptığı konuşmada, kapalı spor salonunun yapımından dolayı Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Malatya spor ailesi adına Sayın Ertan Mumcu’ya da teşekkür ediyorum. Bu salonun açılışında en büyük emeği olan insanlardan biri. Bu yıl voleybol takımımız ikinci lige çıktı. Güreş takımımız birinci lige çıktı. Basketbol takımımız bölgesel ligde, masa tenisi takımımız süper lige çıktı. Erkek masa tenisi takımımız birinci ligde bu başarılarda emeği geçen yöneticilere ve hocalarıma teşekkür ederim” dedi.



Törende Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Genel Başkanı Seyfullah Özdemir de kısa bir konuşma yaptı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı amatör sporcuların abisi olarak lanse eden Özdemir, “Değerli büyüğümüz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Ahmet Çakır Beyefendiye Malatya amatör spor kulüpleri olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Sağladığı desteklerle Malatya’da amatörlerin abisi olmuştur. Huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada; Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’da çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, yapılan kapalı spor salonunun ise çok daha önemli olduğunu söyledi. Hedeflerinin, gençleri spor ahlakıyla yetiştirilip, topluma ve ailesine katkı sağlayan bireyler olmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.



Şehir genelinde birçok alanda yatırım yaptıklarını ve yapılan tesislerde herkesin istifade ettiğini söyleyen Çakır, “ Semt konaklarımızda ve çok amaçlı sosyal tesislerimizde 30’a yakın noktada gençlerimize eğitim veriliyor. Çocuklarımızın istifade edebileceği mekanlar oluşturduk. Buralarda 30 bine yakın hemşerimiz faydalanıyor. Spora sadece profosyonel anlamda destek vermiyoruz. Yeni Malatyasporumuza verdiğimiz desteği kamuoyu yakinen biliyor. Amatör sporun faydalanacağı bu tesislerimizi her yerde yaygınlaştıracağız. Yeşiltepe de çok güzel bir alanı Malatyamıza, gençlerimize kazandırdık. Bugün de özelikle çevre yolu altındaki yatırımları artırmak adına, gençlerimizi spora yönlendirmek adına yaptığımız en önemli çalışmalardan bir tanesi olan kapalı spor salonunu hizmete açıyoruz” dedi.

 

885 lisanslı sporcumuz var


Belediye Spor Kulübü olarak 10 farklı branşta 885 tane lisanslı sporcusu olduğunu belirten Başkan Çakır, bu sporculardan birçoğunun Türkiye genelinde derecelerinin olduğunu söyledi. Kapalı spor salonda başarılı gençlerin yetişeceğini söyleyen Çakır, “Spor salonumuzun 2500 m2 oturum alanı var. Tamamen hazır hale getirildi. Binlerce profosyonel sporcu buralardan yetişecek. Ben bütün arkadaşlarıma ve sporculara başarılar diliyorum. Amatör takımlarımızın ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için bu mekanların çoğalması gerekiyor. Daha geniş ve daha kapsamlı projeleri hayata geçirmeye çalışacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

MASKF Genel Başkanı Özdemir konuşmanın ardından Başkan Çakır’a, işlemeli kutu içerisinde Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 



Törene katılan milletvekilleri adına bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise tesisin Malatya’ya hayırlı olmasını dileyerek, Malatya’nın önemli bir tesise daha kavuştuğunu söyledi. Tüfenkci, “Gençlerimizin salon sporlarını yapabilmelerine imkan sağlayacak ve eksikliği giderecek tesise kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Burası sadece Belediyespor’a ait bir salon değil. Salon sporları yapan bütün kulüplerin istifade edeceği bir salon. Ben emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Son olarak Malatya Valisi Süleyman Kamçı konuştu.  Sağlıklı, disiplinli ve sistemli bir hayat yaşamak için her yaştan insanın gücü ve imkanları dahilinde spor yapmasının son derece önemli olduğunu belirten Vali Kamçı, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin zamanı daha verimli kullanmaları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları, beden ve ruh sağlıklarını koruyabilmeleri bakımından sporun tartışılmaz katkıları olduğu bir gerçektir. Sporda başarılı olan kişilerin sosyal çevrelerinde daha aktif ve daha başarılı oldukları uzmanlar tarafından daima dile getirilmektedir.




Bu spor salonu da Malatya halkına ve bilhassa gençlerimize sporun farklı güzelliklerini sunacak ve halkımız buradan en üst düzeyde istifade edecektir” dedi.

 

Vali Süleyman Kamçı, Kapalı Spor Salonu’nu Malatya’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi ve emeği bulunan herkese teşekkür ederek, herkese sporla iç içe sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.

 

Şampiyonada dereceye girenlere ödülleri verildi


Konuşmaların ardından, yapılan Türkiye Atletizm Şampiyonasında dereceye giren engelli sporculara ödülleri Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından verildi.

 

Amatör Spor Kulüpleri ile Belediye Spor Kulübü istifade edecek


Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün yanı sıra, salon sporları branşındaki amatör spor kulüplerinin de istifade edebilecekleri Kapalı Spor Salonu; basketbol, voleybol, hentbol, güreş, kıck box, judo, tekvan-do, karate, atletizm, masa  tenisi gibi salon sporlarına hizmet verecek. Soyunma, malzeme, yönetici ve hakem odalarının yanı sıra sosyal tesislerin bulunduğu Kapalı Spor Salonu, özellikle çevreyolu altındaki bölgede önemli bir eksikliği gidermiş oldu.

 



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön