29 / 03 / 2024

Salmankaş Tüneli tamamlandı!

Salmankaş Tüneli tamamlandı!

Karadeniz’i Bayburt üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan, Salmankaş Geçidi’ne inşa edilen 4 bin 30’ar metrelik çift tüp tünel ile viyadük  bağlantı yolları projesi tamamlandı...



Trabzon’un Araklı ilçesi ile Bayburt arasında yeni ve güvenli ulaşım koridoru oluşturan Salmankaş Tüneli Projesi tamamlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Trabzon'un Araklı ilçesi sınırlarından başlayıp Gümüşhane'den geçerek Bayburt' üzerinden ulaşım sağlayacak Salmankaş Tüneli’nin çalışmaları bitti.

Trabzon’un Araklı ilçesi ile Bayburt arasında yeni ve güvenli ulaşım bağlantısı oluşturan projenin sona ermesiyle, 3 saatlik yol mesafesi yarıya indi.

Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi’ni Trabzon ve Bayburt üzerinden daha kısa mesafede birbirine bağlayacak Salmankaş Tüneli ve bağlantı yolları projesi, 1960'da gündeme geldi. Proje için 2012 yılında çalışma başlatıldı. 170 milyon TL'ye mal olan projeyle Salmankaş Geçidi’ne 4 bin 30’ar metrelik çift tüp tünel ile viyadük ve bağlantı yolları inşa edildi. Trabzon’un Araklı ilçesi ile Bayburt arasında güvenli ulaşım koridoru oluşturan projenin sonlanmasıyla 3 saatlik yol mesafesi 1,5 saate indi. Tünele, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan Bayburtlu polis memuru Hamit Şahinin adı verildi.

Salmankaş Tüneli tamamlandı!

60 yılıdır hayal ediliyordu

Salmankaş Tünelinin yöre halkı tarafından 60 yıldır hayal edildiğini belirten Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, yolun, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinin ulaşımında alternatif olacağını d,le getirdi. Cüneyt Epcim, "Bölgemize ve ilimize önemli katkıları olacak. Öte yandan bu yolun turizme de katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu tünel, Karadeniz güzergahını kullanacak turistleri, Trabzon'a ve Araklı bölgesine daha erken yaklaştıracak. Arap turizmi için önemli bir fırsat olacak. Salmankaş Tüneli, bölgede ekonomik bir potansiyel de sağlayacak. Ulaşım süresi önemli oranda düştü bu da turistlerin Bayburt'tan Doğu Anadolu'ya geçişini hızlandıracak" diye konuştu.

Tünelin giriş noktasındaki Çatıksu köyü  muhtarı Numan Şahin, tünel sayesinde zamandan ve paradan tasarruf ettiklerini belirterek, "Bu tünel sayesinde Bayburt- Trabzon yolu kısalmış oldu. Yöre halkı için muazzam bir gelişme. Çünkü tünel yapılmadan önce bu yolu kullanmak mümkün değildi. Şimdi Bayburt'tan sahile varmak 50 dakika sürecek" dedi.

Salmankaş Tüneli ile Bayburt'ta arsalar değerlenecek!


Geri Dön