24 / 04 / 2024

Salonda yemek bölümüne sınır!

Salonda yemek bölümüne sınır!

Salonda yemek yemek için ayrılan bölümler sınırlanmalı. Peki salonda yemek bölümlerine ne kadar yer ayırmalıyız. Salon nasıl bölünmeli? İşte cevabı haberimizde...



Salonda başka bir amaçla kullanılamayan büyük bir bölüm, masa ve sandalyeler, yemek için ayrılıyor evlerde. Ben buna karşı değilim. Yemek yemeği, hazırlamayı, sevdiklerimle uzun yemek masası sohbetleri yapmayı seven biri olarak bazen koltuktan çok sandalyede oturduğumu fark ediyorum garip bir şekilde.


Ama pek çok insan yemeğini televizyon karşısında yemek gibi garip bir alışkanlıklığa sahip. Bu yüzden de salonda bir yemek bölümü ayırmayan, orta sehpayı bu amaçla kullanan insanların sayısı azımsanmayacak oranda. Peki ama biz neden bir eve girdiğimizde mutlaka o yemek bölümünü arıyoruz?


Gerçekten de eğer mobilyalar insanların yaşam tarzlarına göre hayatlarını kolaylaştırmak için var ise, o zaman ihtiyacı olmayan da almayacaktır bazı mobilyaları. Evinde yatak olmayan birini görsek buna şaşırmalıyız belki ama yemek bölümü böyle değil. Günde üç öğün yemek yememize rağmen yemeği mutlaka masada yememizi gerektiren bir kaide yok!


MUTFAĞA YAKIN OLMALI

Gelelim yemek bölümünü nereye konumlandıracağımıza. L şeklinde bir salonunuz varsa, oturma bölümünü geniş kısma, yemek bölümünü de küçük olan diğer kısma yerleştirmek akıllıca olacaktır. Aydınlık olması, pencere tarafında olması tercih sebebi tabii ama olamadığı durumlarda mutlaka mutfağa yakınlığını ön planda tutmalısınız.


NASIL BÖLELİM?

Salonu ikiye bölüp bir kısmını yemek bölümü yapmak, en sık rastlanan çözüm. Bunu yaparken de kanepenizi salonu kesecek şekilde yerleştirmek iyi bir fikir olabilir. Böylelikle kanepenin sırtı, konsol ve alçak büfe gibi eşyaları yaslayabileceğiniz bir duvar haline gelecek ve size yer kazandıracak. Bunu yaparken pencerelerin durumunu da göz önüne almalısınız.


Bir diğer çözüm de televizyonu bu amaçla kullanmak. Televizyonu bir duvarı kaplayacak şekilde kullanmak yerine yemek ve oturma bölümünü ayıracak şekilde kullanabilir, televizyonu bu amaçla yaptıracağınız duvara asabilirsiniz. Duvarın diğer tarafına büfe ve konsol yerleştirebilirsiniz.


Oturma ve yemek odası takımını bir arada yer alacaklarını düşünerek birbirine uydurmak önemli ama illa takım almak zorunda olmadığınız gibi, mümkünse takım almayın. O takım görüntüsü, sonradan sizi rahatsız edebilir.


Konsol ve üstüne ayna yerleştirmek, artık çok demode! Böyle bir mecburiyetiniz olmadığını düşünerek hareket edin. Belki konsolu duvara yaslamanız bile söz konusu olmayacak, belki iki bölümü bir paravanla ayırmak isteyeceksiniz. Ayna gibi bağlayıcı ayrıntılarla hayal gücünüzü sınırlamayın.


Hem çalışma, hem yemek masası

Söz konusu yemek masası ve sandalyeler olunca, bunu ne sebeple ve ne sıklıkta kullanacağınızı da düşünmelisiniz. Evinizi ofis olarak da kullanacaksanız çalışma masası ya da toplantı masası da olabilir bu masa. Ya da mutfakta fazla yer yoksa yemek hazırlığı için tek uygun alan yemek masası olabilir. Yemek bölümü için ayrı oda ayrılan evler olduğu gibi, yemek masasına birden hatta ikiden çok fonksiyon yüklenen evler de olabilir.


YENİLİK

Doğal tasarım

Uniqka, yeni ürünü masif ahşap ve deri birlikteliğiyle üretilen Iris tepsi ile yaşam alanlarını özgünleştiriyor. 


TREND

Yeşilin her tonu

Bu yıl yeşilin her tonu yükselişte ama cam gibi şeffaf tasarımlarda su yeşili ve turkuvaz gibi tonlar, hepsinden daha çok tercih ediliyor.



Sabah


Geri Dön