25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm, patlayıcı mühendisliği bölümüne talebi artırdı!

 Kentsel dönüşüm, patlayıcı mühendisliği bölümüne talebi artırdı!

Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, üniversitelerin patlayıcı mühendisliği bölümüne olan talebin artmasına neden oldu. Patlayıcı mühendisiliği bölümünden mezun olanlar yüksek maaşlarla hemen iş bulabiliyorlar...



Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, üniversitelerin patlayıcı mühendisliği bölümüne olan talebi artırdı. 

Bölümden mezun olanlar yüksek maaşlarla hemen iş bulabiliyorlar. Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kentsel dönüşüm kanunuyla birlikte hem binaların patlayıcıyla yıkılması hem de yıkımın ardından alanın yeniden yapılandırılması gerekti. Mezunlarımız, inşaat alanında Türkiye'deki en büyük çalışmalara imza atıyor. Metrolar, finans merkezi ve 1453 projesi bunlar arasmda yer alıyor" dedi. Kahriman, "Mezunlarımız hemen kapılıyor. 5 bin dolardan başlayan ücretlerle istihdam ediliyor. Yabancı dil bilmesi durumunda bu rakam 10-15 bin dolara kadar çıkıyor" dedi.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön