19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım kentsel dönüşümle nefes alacak!

Samsun İlkadım kentsel dönüşümle nefes alacak!

Samsun'un İlkadım ilçesinin en önemli sorunlarının kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir, "2020 projelerimizi hayata geçirdiğimiz yıl olacak ’diye konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Mahalle Buluşmaları' kapsamında Samsun'un İlkadım İlçesi'nde hançerli mahallesi sakinleriyle buluştu. Mahalle halkının taleplerini dinleyen Başkan Demir, "Kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark sorunu çözdüğümüzde ilkadım İlçemiz nefes alacak’ diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar ile büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin katılımıyla yaptığı Hançerli mahalle buluşması, Tuğlu Kafe’de gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, mahalle halkıyla konuşan Başkan Mustafa Demir, kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark başta olmak üzere hazırlıkları süren projelerle ilgili bazı bilgiler verdi.

 

2020’de KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

 

Kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını dile getiren Başkan Demir, ‘Samsun’da aşağı yukarı 15-20 yıldır kentsel dönüşüm noktasında ciddi bir beklenti vardı. Cedit bölgesinden Canik ilçesinin sınırları içerisinde kalan Samsun’un asıl ana merkezi olan alanda neredeyse tüm mahallelerde ciddi bir kentsel dönüşüm ihtiyacı vardı. Biz özellikle Canik’te Gaziosmanpaşa, Soğuksu Mahalleleri, İlkadım’da Hastanebaşı, Zeytinlik, Anadolu, Kökçüoğlu, Saitbey, Kadıköy ve Fatih Mahallelerine varana kadar o bölgeyi kapsayacak çalışmalarımızı tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum da seçim çalışması döneminde buralarda incelemelerde bulunmuştu. Bunun akabinde zor olan o çalışmaları tamamladık, bakanlığımızla mutabakata vardık. Bakanlık da firmayı belirledi, firma da Samsun’a geldi. Fenişlerinin eski şantiyesinin bulunduğu alanda şantiyesini kurdu. Şu anda çalışmaya başladı. Rezerv alan çalışmalarında oluşturulan projeyi de şubat ayı içerisinde 1200 konutu ihale edeceğiz. Samsun’un 20 yıldır beklediği kentsel dönüşümü de böylece başlamış oldu. Fiili olarak da proje ihalesini de 2020 yılının başında gerçekleştireceğiz” dedi.


Geri Dön