19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.



Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, mülkiyeti, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait Tülay Başaran Lisesi karşısında bulunan otopark alanına katlı otopark ve ticaret merkezi yapmak için kuruma Sevgi Evleri'ni yapıp teslim etmişti.

Hedef Halk Gazetesi'nden Recep Mol'un haberine göre; 2011 yılında temeli atılan katlı otopark projesi esnafların açtığı dava ile askıya çıkmıştı. 9 yıl sonra, otopark alanı ile hemen arkasında yer alan bina arasına yapılan imar birleştirilmesini amaçlayan imar planı mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkeme imarda görünen yolun plana işlemesine karar verdi.

BAŞKAN DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen mahkeme kararı doğrultusunda imar planı kabul edilip, meclisten geçti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise İlkadım’da ticaret ve katlı otopark alanının yeniden düzenlenmesi maddesine itiraz etti. Demirtaş, “Söz konusu yerde aşağıdaki yollar dar geliyor. Bizim bölgeye geçildiğinde yol bir anda genişliyor. Hiçbir anlamı olmayan bir genişleme var. Bizim oradaki arsamız 2 bin 400 metrekareydi. Bin 800 metrekareye biz düşürmüştük. Şu anda da bin 600 metreye düşüyor. Niye böyle bir çekme yapılıyor? Bunu anlamış değilim. Bir de Danıştay’dan gelen kararın mahalli mahkemeye gönderilmesi ve mahalli mahkemenin vereceği karara göre kesin kararın verilmesi hükme bağlanmışken, bu karar verilmeden mecliste karar almamızı anlamıyorum. Bu 2 hususun dikkate alınarak, maddenin eski halinde kalmasını istiyoruz. Danıştay kararında da acil uygulamamız gereken bir durum yok” diye konuştu. 

İTİRAZ YOLU AÇIK 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Demir, “Bu maddeyi belediye meclisinde bir karar altına almak zorundayız. Ama grupların da bu maddeye gerekli sürede itiraz etmesini de istiyorum. İtiraz süreci içerisinde mecliste yerel mahkemenin kararını bekleme sürecine kadar burada bir uzlaşı olursa iyi olur. Bunun gündeme gelmesinin yararı da var. Biz Demirtaş’ın ifadesinin de karşılık bulması için bu maddenin kabulü noktasında bir irade olursa, itiraz sürecini diğer yerel mahkemenin verecek olduğu kararını bekleyene kadar süreci ondan sonra meclisimizin gündemine verilen karar neticesi doğrultusunda bir karara varırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Geri Dön