29 / 03 / 2024

Samsun kentsel dönüşüm ihalesi şubat ayında yapılacak!

Samsun kentsel dönüşüm ihalesi şubat ayında yapılacak!

Samsun'da 2020 yılında başlaması öngörülen 'kentsel dönüşüm' çalışmaları öncesinde, vatandaşların 'mağdur olmak istemiyoruz'  taleplerini duyan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Vatandaşımızın içi rahat olsun, kimse mağdur olmayacak" dedi...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir'in, 'Samsun'un 20 yıldır beklediği kentsel dönüşüm başladı. Fiili olarak projenin ihalesini 2020 yılının başında gerçekleştireceğiz' açıklaması sonrasında Samsun Medya Grubu ekiplerinin kentsel dönüşüme tabi olan Canik'te Gaziosmanpaşa, Soğuksu Mahalleleri, İlkadım’da Hastanebaşı, Zeytinlik, Anadolu, Kökçüoğlu, Saitbey, Kadıköy ve Fatih Mahalleleri sakinleri ile konuşmuş, vatandaşlardan kentsel dönüşüme destek gelmişti. Vatandaşların mağdur olmak istemediklerini de söylemelerinin ardından Başkan Mustafa Demir, kentsel dönüşüm yapılacak mahallelerde yaşayan vatandaşların kafalarındaki soru işaretlerine cevap verdi.

İHALE ŞUBAT AYINDA

Kentsel dönüşümde ihale aşamasına gelindiğini en geç şubat ayında kesinleşeceğini ve inşatların başlayacağını belirten Mustafa Demir, "Kentsel dönüşüme uğraması gereken tespit edilen alanlardaki vatandaşlarımıza bakanlık adına yetkili firma Samsun'a geldi ve bunun ile ilgili çalışmalara başlıyorlar. Bunun öncesinde vatandaşlar ile bir bilgilendirme toplantısı yaparak kamuoyuna duyuracağız" diye konuştu. 

RIZALARI ALINACAK

Samsun Gazetesi'nden Ahmet Dirim'in haberine göre, vatandaşın mülkü her ne konumda ise bunun değerlendirilip, rezerve alanındaki konumları ile de değerlendirilip, rızaları alındığı takdirde yeni projelerin komisyon tarafından değerlendirileceğini aktaran Demir, "Bu aşamalardan sonra vatandaşlarımız, mevcut o mahalledeki yerini TOKİ'ye bakanlığa vermiş olacak. Vatandaş kendi yeri ile alacağı konutu beğenmez ise oraya taşınmamış olup yeri orada kalacak. Eğer taşınma olursa biz kalan alana, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir plan ya da anlaşmayı yapmayan vatandaşımızın yerini kamuya geçireceğiz" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da, Samsun'da başlatılacak olan kentsel dönüşüme destek verdiğini vurgulayan Demir, "Türkiye'nin en iyi örnek çalışması da Samsun'da desteklenecek. Milletvekillerimiz ve bakanlarımız da dönüşüme öncülük ettiler. Vatandaşımızın içi rahat olsun, kimse mağdur olmayacak. Bizim hedefimiz Samsun'a katkı sağlamak vatandaşımıza daha güzel sağlıklı mutlu huzurlu bir şehir elde etmek.” şeklinde konuştu.


Geri Dön