05 / 05 / 2024

Samsun PTT Eğitim Merkezi açıldı!

Samsun PTT Eğitim Merkezi açıldı!

Samsun PTT Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Bakan Kılıç, PTT'nin bugün geldiği noktanın herkes için gurur verici olduğunu söyledi...




Samsun PTT Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın katılımıyla açıldı.


Açılışta konuşan Bakan Kılıç, PTT'nin bugün geldiği noktanın herkes için gurur verici olduğunu söyledi.


PTT Eğitim Merkezi'nin, PTT'nin daha iyi hizmet verebilmesine vesile olacağını belirten Kılıç, şöyle konuştu:


"PTT'nin gelmiş olduğu nokta gerçekten önemli. Biz artık eskisi gibi 'PTT'yi hiç kullanmayalım, gidelim özel sektördeki bazı kuruluşları kullanalım' noktasından, 'neden özele gidiyorsun PTT var, oraya gidin orada halledin' noktasına geldik. Bu önemli. Çünkü biz genç nesil çok hızlı hareket eden bir dünyanın içinde yetiştik. Dolayısıyla işlerimizin de çok hızlı yürümesi gibi bir beklentimiz var. Tabi hızlı demek acele değil, hızlı, düzgün ve doğru yere ulaşan hizmet. PTT'nin şu andaki performansının herkes tarafından olumlu şekilde karşılandığını ve olumlu noktada olduğunu duyuyoruz. Burada çalışacak kardeşlerimize, eğitim alacak PTT çalışanlarına şimdiden başarılar diliyorum. Şu anda gelinen noktadan daha ileriye taşımak onların elinde."


- "Aylık  27 milyonu aşan işlem yapıyoruz"


Genel Müdür Tural ise PTT olarak ülke genelindeki tüm iş yerlerini yenilemek için 2004'ten bu yana PTT merkezlerini yenilediklerini söyledi.


Bu anlamda yapılan yatırımların 300 milyon liranın üzerinde olduğuna değinen Tural, "PTT olarak bizim açımızdan buralar çok önemli. Biz doğrudan insana dokunan yatırımdan daha ziyade hizmet sunan bir kuruluşuz. Bu anlamda eğitimin son derece önemli olduğunu, hizmet memnuniyetinin hizmet kalitesinin artırılması anlamında önem verilmesi gereken bir husus olduğunu değerlendirerek PTT Genel Müdürlüğü olarak eğitime bir seferberlik başlattık" ifadelerini kullandı.


Çalışan sayılarının 37 bin olduğunu, eğitime alınan personel sayısının ise 70 bin olduğunu anlatan Tural, şunları kaydetti:


"Yani her personelimizi 2,5 kere hizmet içi eğitimden geçirdik. Tabi bu hizmet içi eğitimleri klasik anlamda memurun memura eğitim verdiği bir eğitim anlayışından, profesyonellerin eğitim verdiği eğitim anlayışına getirdik. 'Günaydın, nasılsınız, size nasıl yardımcı olabiliriz? Siz bizim müşterimizsiniz' diyecek hale geldi memur arkadaşlarımız. Bu da hizmet kalitemizi artırdı. PTT olarak 2004 yılından itibaren PTT Bank konseptiyle yapmış olduğumuz çalışmalar, PTT'yi kapanacak derken, yok olacak bir kuruluş olmaktan çıkardı. Tekrar vatandaşlarımızın uğrak yeri haline geldi. Bizim 2003 yılında PTT'lerde yapılan toplam iş ve işlem sayısı aylık 2 milyon 700 bin idi. Bugün 27 milyonu aştık. Yani 10 kattan fazla işlem yapar hale geldik. İşbirliği yaptığımız kuruluş sayısı ise 7'den 260'a çıktı. Yani 264 çeşit işlemi şu andaki online sistemle yapıyoruz."


Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.



AA


Geri Dön