19 / 04 / 2024

Samsun'a kamu hastanesi müjdesi!

Samsun'a kamu hastanesi müjdesi!

İlkadım ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'a kamu hastanesi inşa edileceğinin müjdesini verdi.




Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte muhtarlarla istişare toplantılarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Derebahçe Sosyal Tesislerinde İlkadım’a bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

İLKADIM’A 3 YILDA 131 MİLYON TL YATIRIM

İlkadım ilçesi genelinde 130 milyon 935 bin TL yatırım yaptıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’umuzun en çok nüfusu olan ve en küçük yüzölçümüne sahip olan İlkadım ilçemizde yaptığımız yatırımların toplam tutarı 130 milyon 935 bin TL. Bu tutarın içinde SASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmaları da var. İlkadım’da yaşayan insanlarımızın huzurlu bir hayat sürmeleri için, hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İlkadım sınırları içindeki mahallelerimizin grup yollarının birçoğunu yeniledik. Kalanları da önümüzdeki 2 yıllık süreçte tamamlamayı hedefliyoruz. Su ve kanalizasyon adına sorunumuz yok.” dedi.

SAMSUN’A YENİ BİR KAMU HASTANESİ YAPILIYOR

Şehrin güneye doğru genişlediğini ve Samsun’a yeni bir kamu hastanesinin yapılacağını da müjdeleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İlçemiz gelecekte güneye doğru önce Badırlı’ya doğru daha sonra yukarılara doğru genişleyecek. Badırlı’da eğitim kampüsü olarak düşündüğümüz 80 dönümlük bir alanımız vardı. Burayı Sağlık Bakanlığı’na devrediyoruz. Bakanlık buraya araştırma hastanesinin devamı olacak büyük bir hastane daha yapacak. Hemen yanına Adli Tıp yapılacak. Önümüzdeki yıllarda burada insanları kendine çeken alanlar olacak. Bu süreç böyle olumlu bir şekilde gelişiyor” diye konuştu.

BOYASIZ VE SIVASIZ BİNA KALMAYACAK

18 Temmuz’da başlayacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları için de büyük çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “18 Temmuz’da Deaflympics Olimpiyatları kapsamında Samsun’a dünyanın birçok ülkesinden binlerce yabancı sporcu gelecek. Şehrimizin çirkin bir görüntü ile anılmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu yüzden havaalanından Atakum’a kadar olan bulvarlarımızın üzerinde estetik adına ne kadar olumsuz, çirkin bina varsa önümüzdeki 2 ay içerisinde boyayacağız. Eski Samsun stadının karşısından itibaren güneye doğru yamaçlarda bulunan binaların yüzde 80’i sıvasız. Biz bu çirkinliğin dünyaya duyurulmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki 2 ay içinde bu binaları ruhsatlı veya ruhsatsız diyerek ayırmadan boyayacağız, sıvayacağız, bedelini de alacağız. Şunu kimse unutmasın, evlerimizin içi bizim, dış cephesi ise şehrindir. Şehrin görüntüsünü bozan bir durum varsa bunu çözmek için her türlü fedakârlığı yaparım. Bu şehir bizim. Heyecanımı görüyorsunuz. Siz de kaybetmeyin. Heyecanınızı hep üst seviyede tutun. Şu anda 30 tane Büyükşehir var. 16 taneydi 14 daha ilave oldu 30 oldu. 30 şehir içinde İstanbul, Bursa,  İzmir  gibi şehirler var. Ama size samimi söylüyorum biz ilk 10’un içindeyiz. Estetik olarak, düzen olarak, gelişmişlikle, altyapı eksikliklerinin giderilmişliğiyle ilk 10’un içerisindeyiz. Sporda, sağlıkta, konaklamada söz sahibi bir şehir olduk. Bu devlet, bu hükümet yaptı tüm bunları. Bizler aracı olduk.“



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön