26 / 04 / 2024

Samsun'da 11 bin 539 konut projesi hayata geçiriliyor!

Samsun'da 11 bin 539 konut projesi hayata geçiriliyor!

Türkiye'nin 80 vilayeti ile Samsun'un da bu hizmetlerden payına düşeni aldığını belirten Erdoğan, Samsun'a son 18 yılda toplam 30 milyar TL'yi geçen yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, Samsun'da 11 bin 539 konut projesinn de hayata geçirildiğini belirtti.



Türkiye'nin 80 vilayeti ile Samsun'un da bu hizmetlerden payına düşeni aldığını belirten Erdoğan, Samsun'a son 18 yılda toplam 30 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını bildirdi. 

Eğitimde 5 bin 188 yeni derslik inşa ettiklerini, şehre ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesini kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 768 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete açtıklarına vurgu yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, Samsun, Kavak ve Çarşamba'da 4 bin 750 kişi kapasiteli yurtları gelecek dönemde öğrencilerin hizmetine sunacaklarını da belirtti. 

Samsun'a 35 bin seyirci kapasiteli bir stadyum ile 77 spor tesisi yaptıklarına dikkat çekenErdoğan, "Biz bunu yeterli bulmuyoruz, Samsun'a bu saatten sonra artık Süper Lig'e çıkmak yakışır." dedi.

Erdoğan, partililerin tezahüratları üzerine, "Ben de sizin yanınızdayım, sizlerle beraber bu yolda yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Samsun'da 4 millet bahçesi projesinin olduğunu, 147 spor tesisinin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, eski stadın yerine yapılacak millet bahçesini tamamlayarak Samsunluların hizmetine sunduklarını, Canik, Çarşamba ve Bafra'ya yapacakları millet bahçelerinin de proje çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

Samsunlu ihtiyaç sahiplerine 4 milyar TL kaynakla destek verdiklerini kaydeden Erdoğan, şehre sağlıkta toplam 1888 yataklı 18'i hastaneden oluşan 37 sağlık tesisini kazandırdıklarını, halen 550 yatağa sahip 4 hastane ile 7 sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini bildirdi. 

Erdoğan, yatak kapasitesi 900 olan Samsun Şehir Hastanesi ile 16 sağlık tesisinde hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

Samsun'da 11 bin 539 konut projesinin hayata geçirildiğini, ulaştırmada ise 120 kilometre olarak  devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 309 kilometreye ulaştırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Yapımı süren Ladik-Taşova yolunu seneye, Samsun-Bafra arası ve Samsun çevre yolundaki çalışmaları ise 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Bunları söylerken Ulaştırma Bakanım da yanımda. Samsun şehir geçişindeki 15 köprü ve viyadükle Havza-Amasya arasındaki 2 adet çift tüp tüneli tamamladık. Gelemen Lojistik Merkezi'ni şehrimize kazandırdık. Gelemen-Tekkeköy İltisak Hattı Projemizin inşası devam ediyor, 2 yıla kadar da onu tamamlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı modernizasyonu tamamlandı!

 


Geri Dön