19 / 04 / 2024

Samsun'da emlak fiyatları yükselecek!

Samsun'da emlak fiyatları yükselecek!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Emlağa yatırım yapmak isteyenler acele etsin. Çünkü tüm göstergeler 2016 yılında emlak fiyatların yükseleceğini işaret ediyor" diye konuştu.



GEÇTİĞİMİZ dönemde yaşanan 2 seçim sürecinde konut sektörü durgunlaştı ve alıcılar planlarını seçim sonrasına bırakmıştı. Yeniden hareketlenmek için ayağa kalkan sektörde ise şimdi Rusya'yla yaşanan siyasi gerilimin etkisi görülüyor. Piyasada gerilimin konut satışlarına yansıyıp yansımayacağına dair bir çekimserlik hakim. 

Emlak uzmanları ise 2016 yılına girmeden önce emlağa yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. 


RUSYA KENDİ KENDİNE GELİN GÜVEY OLUYOR

Rusya ile Türkiye arasında esen kriz havasının emlak fiyatlarını etkilemeyeceğini belirten Oral, "Rusya kendine kendine gelin güvey oluyor. 

Sadece Rusya'nın etkisiyle emlak piyasası krize girmez. Türkiye güçlü bir devlet. Güçlü bir iktidara da sahip. Kimse yaratılan bu tür sanal manipülasyonlardan korkmasın" dedi. 


2016'DA FAİZLER DÜŞERSE PİYASA DURUR

2016 yılında faizlerin ne olacağının henüz belli olmadığını da söyleyen Oral, "Faizler düşerse emlak sine girer. Umarız faizlerde anormal bir düşüş ya da yükselme yaşanmaz" diye konuştu. 



Gazete Gerçek 


Geri Dön