29 / 03 / 2024

Samsun’da inşaattan 2 bin 300 yıllık kalıntı çıktı!

Samsun’da inşaattan 2 bin 300 yıllık kalıntı çıktı!

Samsun’da İlkadım ilçesinde inşaat çalışması sırasında Helenistik döneme ait olduğu belirtilen yaklaşık 2 bin 300 yıllık mezar kalıntıları bulundu. Helenistik dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntılarına rastlanıldı...



Samsun’da İlkadım ilçesinde inşaat çalışması sırasında Helenistik döneme ait olduğu belirtilen yaklaşık 2 bin 300 yıllık mezar kalıntıları bulundu.


Samsun’un daha önceleri de tarihi eser ve mezar kalıntılarına rastlanıldığı İlkadım ilçesi Baruthane mevkiinde inşaat yapımı sırasında Helenistik dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntılarına rastlanıldı.


İnşaat işçileri tarafından bulunan tarihi buluntular güvenlik güçlerine ve müze müdürlüğüne bildirildi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Müze Müdürlüğü’ne ait ekipler tarafından yapılan incelemede Helenistik dönemine ait kemik parçaları ve bazı kalıntıların bulunulduğu bildirildi.


Çalışmaların uzun sürdüğü ve yarın devam edileceği için tarihi eserlerin bulunduğu yere yapılacak olan 10 katlı bina inşaatı güvenlik güçleri tarafından emniyet şeridi ile çevrilirken, polis ekipleri de sabaha kadar nöbet tutacak.


Bugün Gazetesi


Geri Dön