25 / 04 / 2024

Samsung MENA bölgesindeki ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açtı!

Samsung MENA bölgesindeki ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açtı!

Samsung Electronics Türkiye, MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesindeki ilk Samsung İnovasyon Merkezi'ni Türkiye'de açtı.




Samsung Electronics Türkiye, MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesindeki ilk Samsung İnovasyon Merkezi'ni Türkiye'de açtı. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut'un katılımıyla açılan merkezde, 33 yerli girişimcinin inovatif projeleri Samsung'un bilgi ve tecrübesiyle yüksek teknolojili ürüne dönüşüyor. İnovasyon merkezinde finans, perakende, ulaştırma, turizm ve eğitim başta olmak üzere endüstrideki birçok kuruma teknolojik çözüm de sunulacak. 500 milyon doları aşan maliyetle hayata geçen Samsung İnovasyon Merkezi'nin, aynı zamanda tersine beyin göçüne katkı sağlaması bekleniyor.

TÜRKİYE HIZLI ADAPTE OLDU

İnovasyon merkezi, Samsung teknoloji ortaklarının çözümlerini sunmanın yanı sıra sektör liderlerinin katıldığı çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaparak Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğuna katkı sağlayacak. Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Samsung'un dünya çapında gerçekleştirdiği inovatif çözümlere en hızlı adapte olan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyledi.

AR-GE'DE İŞBİRLİĞİ İMKANI

Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcı Tansu Yeğen ise, şunları dile getirdi: “Küresel ekonomik şartlarda sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmek için ülkemizde de bu inovasyon ve teknoloji vizyonunun yaygınlaştırılması önem taşıyor. Bu vizyonun kurumlar tarafında sahiplenilmesine destek olmak adına, 'Samsung İnovasyon Merkezi'mizi Türkiye'deki müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın hizmetine açtık. Yılda 14 milyar doları aşan Ar-Ge yatırımımızın sonuçlarını, ülkemizdeki şirketlere ilk elden ulaştırıyoruz.”

Samsung'a 'bölge merkezi' daveti

Samsung İnovasyon Merkezi'nin açılışında değerlendirmelerde bulunan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, inovatif fikir üreten yerli beyinlerin bu tür merkezlerle maddi destek alabilmesinin tersine beyin göçünün teşvik edeceğini anlattı. Ermut, “Bu anlamda Samsung'un bu inovasyon yatırımının karşılığını çok hızlı alacağını tahmin ediyorum. Beklentimiz Samsung'dan bölgesel merkezlerini de Türkiye yapmalarıdır” ifadelerini kullandı. Uluslararası şirketlerin Türkiye'deki ofislerinden yurt dışı ofislerine eğitimli iş gücü transferi gözlemlediklerini de söyleyen Ermut, özellikle Samsung gibi şirketlerin Türkiye'de yatırıma devam etmesinin diğer çok uluslu şirketlere çok önemli bir mesaj niteliği taşıdığını belirtti.



Yeni Şafak


Geri Dön