25 / 04 / 2024

Samut A.Ş 50 odalı butik otel açacak!

Samut A.Ş 50 odalı butik otel açacak!

Kendi arazileri üzerine yine kendilerinin inşa ettiği 50 odalık bir butik otelle turizm sektöründe farklı bir başlangıç yaptıklarını belirten Hüseyin Samut, "İnşaatın yanı sıra turizm, sağlık ve AVM alanındaki projelerimizle daha hızlı büyüyeceğiz" diyor.



Son yıllardaki başarılı gayrimenkul projeleriyle dikkat çeken ve Antalya'da sektörün lokomotifleri arasında görülen Samut A.Ş, şimdi de turizm sektörüne giriyor. Kendi arazileri üzerine yine kendilerinin inşa ettiği 50 odalık bir butik otelle turizm sektöründe farklı bir başlangıç yaptıklarını belirten Hüseyin Samut, "İnşaatın yanı sıra turizm, sağlık ve AVM alanındaki projelerimizle daha hızlı büyüyeceğiz" diyor. 


Antalya'da gerçekleştirdiği yatırımlarla sektörünün önde gelen şirketleri arasına giren Samut A.Ş, bugüne kadar 43 inşaat projesini hayata geçirdi. 1994 yılından hu yana faaliyette olan Samut A.Ş, özellikle son 5 yılda gösterdiği gelişmeyle dikkat çekiyor. 


Samut A.Ş Yönetim Kumlu Başkanı Hüseyin Samut, şirketin gelişmesi için ilk günden beri emin adımlarla ilerlediklerini söylüyor. 

Şirketin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini ve işe başladıkları günden bu yana geçen 20 yılda sektörde büyük bir güven ve istikrar sağladıklarını ifade eden Hüseyin Samut, özellikle son 5 yılda hayata geçirdikleri büyük projelerle önemli mesafeler aldıklarını belirtiyor. 


Bu son 5 yıllık süreçte toplam 750 milyon TL değerinde yatırıma imza attıklarını belirten Hüseyin Samut, şu bilgileri veriyor: "Samut A.Ş olarak 5 yıllık süreçte 750 milyon TL değerinde yatırım yaptık. Şirketimiz her geçen vıl katlanarak büyüdü. Geçen yıllar içinde Türkiye ekonomisinde inişli çıkışlı bir grafik yaşansa da şirketimiz istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdü. Bu çizgide yolumuza devam ediyoruz. Samut A.Ş bu süreçte ticari başarılarıyla birlikte marka değerini de artırdı. Kurulduğumuz günden beri şirketimizin grafiğinin sürekli yükseldiğini söyleyebiliriz."



ANTALYA'NIN PARLAYAN YILDIZI 


İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki vizyonu ve başarılı yatırımlarıyla son dönem Antalya'da yıldızı parlayan şirketler arasına giren Samut A.Ş, bugüne kadar 43 projeyi hayata geçirmiş. Bu projeler hakkında bilgi veren Hüseyin Samut, yeni gerçekleşecek projelerin de sinyalini veriyor ve ekliyor: "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla sektörün lokomotifi olmaya çalıştık. 


Yatırımlarımız ve vizyonumuzla inşaat ve gayrimenkul sektöründe bunu başardığımızı söyleyebilirim. Bugüne kadar 43 projeyi tamamladık. Özellikle son dönemde Comfort Palace Gold, Comfort Palace, Seven Homes, Samut Life, Binbir Gece Konakları ve Samut Konakları gibi çok ses getiren projeleri hayata geçirdik. Yapımı devam eden Samut Oscar Homes projemizi de sayarsak, son dönemde Antalya'nın vitrin şirketlerinden biri haline geldik. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz vitrin projelerin yanı sıra başka büyük hedeflerimiz de var. Devam eden projelerimizi 2014 yılında tamamlayacağız. 2015 yılında ise daha hızlı bir büyüme içine gireceğiz. 20 yıldır büyük başarılara imza attık, çıtayı yükselttik. 2015 yılından itibaren ise daha görkemli projeleri hayata geçireceğiz. Büyük marka değeri taşıyacak projelerimiz var. Antalya'yı aşan ulusal ve uluslararası projelere imza atacağız. Ulusal ve uluslararası çapta en az 3-4 projemiz var. Bu projelerle önümüzdeki 5 yıla da damgamızı vurmak istiyoruz." 


HEDEF YENİ SEKTÖRLER 


Hüseyin Samut, yeni sektörlere de ginnek istediklerini belirterek, SAMUT YAŞLILARI DA UNUTMADI Samut A.Ş'nin ilgi gösterdiği alanlardan biri de sağlık sektörü. Şirket bu alanda da hizmet veriyor. Sağlık sektörüne de yatırım yapma kararı alan Samut A.Ş'nin Antalya'da açtığı bir de yaşlı bakım ve huzurevi bulunuyor ve şu anda faaliyetine devam ediyor. 


"Son dönemde sık sık gündeme geliyor. Samut A.Ş'nin farklı sektörlerde yer alıp almayacağını soruyorlar. Öncelikle belirtmeliyim ki, ana sektörümüz olan inşaat ve gayrimenkule ağırlık vererek yolumuza devam edeceğiz. Biz bir Antalya şirketiyiz. Yatırımlarımız ağırlıklı olarak Antalya'dadır. Girdiğimiz ya da gireceğimiz farklı sektörler de kentin ihtiyaçları doğrultusunda olacaktır. Bu yüzden kentte ihtiyaç duyulan ya da gelişime açık sektörleri analiz ediyoruz. İnşaat dışında turizm, sağlık ve AVM sektörüne de yatırım yapmaya karar verdik. Önümüzdeki günlerde yeni bir butik oteli hizmete açacağız." 


YENİ BİR BUTİK OTEL AÇILIYOR 


Antalya'da yaptığı büyük inşaat yatırımlarıyla ismini duyuran Samut A.Ş'nin turizm sektöründeki ilk yatırımı bir butik otel olacak. 


Önümüzdeki günlerde açılacak olan butik otelle turizm sektörüne giriş yapan Samut A.Ş'nin bu yeni yatırım için yaklaşık 10 milyon TL harcadığı ifade ediliyor. Butik otelin tamamlanarak hizmete hazır hale geldiğini belirten Hüseyin Samut, şu bilgileri veriyor: "Konyaaltı'nda, kendi arazimiz üzerinde inşa ettiğimiz otelimizin açılmasına kısa bir süre kaldı. Modern çizgilere sahip, lüks bir butik otel olacak. Otelin restoranı sadece otel müşterilerine değil, dışarıdan gelenlere de hizmet verecek. Restoranımızın kısa sürede bölgenin önemli buluşma yerlerinden biri olacağını düşünüyorum. Otelimizde 50 oda bulunuyor. Denize, anayola ve havalimanına yakın bir mesafedeyiz. Bu avantajlarla turizmde kendine iyi bir yer bulacağına inanıyoruz. Butik otelimiz, şirketimiz açısından da yeni bir başlangıç olacak. İnşaat sektöründe yarattığımız markalaşmayı, turizm sektöründe de devam ettireceğiz."


CAPİTAL ANTALYA 



Geri Dön