29 / 03 / 2024

Sanatşehir'de 75 bin TL'ye!

Sanatşehir'de 75 bin TL'ye!

Bahçeşehir'de inşa edilecek bin 140 konutluk Sanatşehir'de müzisyenlerin yanı sıra sinema ve tiyatro sanatçıları, söz yazarları, besteciler, yazar ve ressamlar da ev alabilecek. Fiyatlar 75 bin TL'den başlayacak...



Bahçeşehir' de inşa edilecek bin 140 konutlu Sanatşehir'de müzisyenlerin yanı sıra sinema ve tiyatro sanatçıları, söz yazarları, besteciler, yazar ve ressamlar da ev alabilecek. 
 
 
Cep sineması, tiyatro salonu, demo kayıt stüdyosu ve bir de lokali bulunan sitede ev sahibi olan ünlüler bir araya gelip müzik yapabilecek. Sitede ayrıca evsiz kalan yaşlı sanatçılar için 250 kişilik huzurevi yapılıyor.

Bir site düşünün; adı Sanatşehir.. Apartman dairelerinin her birinde ünlü sanatçılar yaşıyor. A Blok 1. kat Emre Altuğ, 2. kat Burcu Güneş... Ziynet Sali arkadaşlarıyla site içindeki sinemadan çıkıyor. Hakan Peker ve Deniz Seki sanatçı dostlarıyla bir kafede şarkılar söyleyip eğleniyor. Hayal gücünüzü çalıştırın diye söylemedik tüm bunları. Niyetimiz önümüzdeki ay temelleri atılacak 'Sanatşehir' projesini anlatmak. Zira ünlü sanatçılarımız çok yakında komşu olacak, hem de KİPTAŞ konutlarında.

Nasıl mı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ hiç evi olmayan ama ödeme güçlüğü çekmeyecek sanatçıları ev sahibi yapmak için harekete geçmiş. Projeden haberdar olan pek çok ünlü isim de en azından müzik çalışmalarından rahatsız olmayacak sanatçı dostlarıyla bir arada yaşayabilmek için evlere talip olmuş...

Gelelim hikâyenin en başına... Projenin fikir annesi aslında ünlü sanatçı Burcu Güneş'miş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı Arzu Öztoprak'tan dinliyoruz: "Geçtiğimiz yıl 'Sanatçı Gözüyle İstanbul' isimli bir toplantı organize etmiştik. Burcu Güneş toplantı sonrası Başkan Kadir Topbaş'la karşılaşınca, 'Sanatçı arkadaşlarımla bir arada yaşayacağım, kimsenin müzik sesinden rahatsız olmayacağı bir sitede oturmak istiyorum.' dedi. Bunun üzerine Başkan'ımız KİPTAŞ'la konuşup proje sözü aldı."

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Arzu Öztoprak, önümüzdeki ay temeli atılacak konutların 18 ay içinde tamamlanacağını söylüyor. Arzu Hanım, sanatçılardan projeyle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ve pek çoklarıyla sözleşmelerin yapıldığını anlatıyor. Evlerde yalıtımlı stüdyo odalar olacağı için sanatçılar oturmasalar bile müzik çalışmalarını yapmak için evlerden satın almak istiyormuş. Arzu Hanım, sadece ses sanatçıları değil, sinemacı, tiyatrocu, ressam, şair, söz yazarı ve bestecilerin de ev sahibi olabileceğini dile getiriyor.

Bahçeşehir'de önümüzdeki ay temelleri atılacak Sanatşehir'de bin 140 konut, cep sineması, tiyatro salonu, demo kayıt stüdyosu, havuz ve bir de lokal bulunuyor. Uygun ödeme şartlarına sahip konutlar 75 ile 210 bin TL arasında satılacak. Daire satın alan sanatçılar ilk 2 yıl kredinin yarısını ödeyecek..

Sanatçılar huzurevine birer oda yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye-si'nin maddi sıkıntı çeken hatta başlarını sokacak evleri olmayan sanatçılar için de 'huzurevi' projesi var. Bahçeşehir'de inşa edilecek huzurevi 250 kişi kapasiteli olacak. Sanatçılar huzurevi için ilk adımı 10 Ağustos'ta atmıştı. Popüler Müzik Sanat Vakfı (POPSAV) Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği ve aralarında Erol Evgin, Gülben Ergen, Hakan Peker, Bengü, Deniz Seki, Keremcem, Soner Sarıkabadayı gibi ünlü isimlerin yer aldığı 16 sanatçının verdiği konserin geliri huzurevine aktarılmıştı. Arzu Hanım, konsere katılan sanatçıların huzurevindeki birer odayı yaptırmak istediğini belirterek, "Sanatçılarımızın her biri odaların iç dekorasyonunu yaptırmak istiyor. Odalarımız bu sanatçılarımızın ismiyle anılacak." diyor. Öztoprak, huzurevi tamamlandığında başka huzurevlerinde kalan Mesut Engin ve Baykal Kent gibi yıllarını sanata vermiş ünlü isimleri bir araya getirmeyi planlıyor.

***


Uzak gördüğüm bir hayal gerçeğe dönüşüyor
BURCU GÜNEŞ: 'Sanatçı Gözüyle İstanbul' toplantılarına katıldığımda bir hayalimi dile getirdim. Müzikleri ürettiğimiz en iyi ortamları evlerimizdir. Ancak benim birçok sanatçı gibi henüz bir evim olmadı. Elime fırsatlar geçti ama apartmanda oturmak ve çalışmalarımı yaparken, komşularımı rahatsız etmek istemiyorum. Toplantıda yaşlı ve evsiz sanatçı büyüklerimiz için de bir huzurevinin olacağı, müzisyen abi ve ablalarımızla birarada yaşayacağımız, müzik yaptığımızda birbirimizi rahatsız etmeyeceğimiz bir sitehayal ettiğimi söyledim. Herkesin gözlerinin içi parladı. Kadir Bey bunu yakın zamanda hayata geçirilebileceğini belirtti. Nitekim Sanatşehir'in önümüzdeki ay temelleri atılıyor. Bu benim için gurur verici bir gelişme. Uzak gördüğüm bir hayal gerçekleşebilecek. Sanatçı ağabey ve ablalarım ilham alarak müzik çalışmalarıma odaklanabilirim. Sitenin bir başka önemli yanı da huzurevi. Orada kalan yaşlı sanatçı büyüklerimize tıpkı anne ve babamız gibi sahip çıkabiliriz.


Sanatçılar için huzurevi projesini destekliyorum
 

KİPTAŞ'tan şarkıcılara ucuz ev  
 
 
 ZİYNET SALİ: Sanatşehir projesinden önce huzurevi projesini daha çok önemsiyorum... Gençliğimizde nasılsa yaşayacak yer bulabiliriz kendimize. Ama yaşlılıkta yeterli birikime sahip değilsek zor durumda kalabiliriz. Geçmişte birçok sanatçının nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Yaşlılıkta, sanatçıların medeni bir şekilde, doktor kontrolünde, insan gibi bakılacağı bir huzurevi için atılmış ve atılacak adımları sonuna kadar destekleyeceğim... Bunun için bana ne görev verilirse imkanım ve zamanım müsaade ettikçe yaparım.

Sanatşehir projesini de tabii ki önemsiyorum... Belediyemizin önderliğinde onların güvencesinde sanatçıların küçük birikimlerini bir araya getirerek konut sahibi olmaları önemli bir proje. Ben de bu projede tabii ki yer alabilirim.. Bu tür projelerin artarak devamını ve sanatçı arkadaşların da bu projelere destek vermelerini diliyorum...


Satışa çıkar çıkmaz daire alacağım
HAKAN PEKER: Satışa çıkar çıkmaz Sanatşehir'de daire sahibi olmak istiyorum. Hem orada oturmayı hem de müzik çalışmalarımı yapmayı planlıyorum. Proje sayesinde sanatçılar sosyal paylaşım ortamı bulacak, besteciler, söz yazarları, ressamlar bir arada yaşama fırsatı bulacak. Müzisyen arkadaşlarımız oturmak amacıyla olmasa bile yatırım amacıyla bu evlerden alacak diye düşünüyorum. Çünkü Büyükşehir Belediyesi sanatçılara özel indirimler yapacak. Müzisyenler açısından bir artısı da müzik çalışmalarımızı rahatlıkla yapacak olmamız. Projenin bir ayağını da huzurevi projesi oluşturuyor. Bugüne kadar mağdur olan ve çeşitli huzurevlerinde kalan sanatçılar birarada yaşayacak.
Zaman/Dilek Hayırlı
 


Geri Dön