25 / 04 / 2024

Sanayi alanlarının şehir dışına taşınması dönüşümün önünü açacak!

Sanayi alanlarının şehir dışına taşınması dönüşümün önünü açacak!

İzmit Makina İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, fiziki mekanların üretim kapasitesini karşılamaması sebebiyle taşınıyor. Alınan bu kararla, kentsel dönüşümün önü açılacak...



Makine imalatçısı 94 firma tarafından kurulan İzmit Makina İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, fiziki mekanların üretim kapasitesini karşıamadığı için taşınma kararı aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İzmit Makina İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Metin Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmit'teki mevcut sanayi sitesinin 50 yıl öncesinin planlarıyla yapıldığı için şu anki ihtiyacı karşılamadığını ve altyapının yetersiz olduğunu belirtti.

Aktürk, mevcut sanayi sitesinin şehir merkezinde, mahalle arasında ve alışveriş merkezlerinin olduğu bölgede yer aldığına, 100 bin insanın yaşadığı bölgede trafik sorunu da yaşandığına dikkat çekerek, bu sebeple kendi firmasını da sitenin dışına taşıdığını ve kapasitesinin yüzde 40 artığını belirtti. 

Her geçen gün üretimini artıran 94 makine imalatçısı firma olarak kooperatif kurduklarını ve yeni sanayi sitesi için Alikahya Organize Sanayi Bölgesinin yakınındaki Durhasan bölgesinde yer aldıklarını ifade eden Aktürk, daha büyük bir alanda katma değeri yüksek üretim yapmak hedefiyle çalışmalara başladıklarını kaydetti. 

KOBİ'lerin kendi öz imkanlarıyla yatırım yapan ve sürekli büyümeye çalışan firmalar olduğuna dikkat çeken Aktürk, şöyle konuştu: 

"Burada yaptığımız yerli ve milli sanayi. Bunu kendi imkanlarımızla yaptığımız zaman katma değeri yüksek yerli ve milli olmasından dolayı. Savunma sanayiyle ilgili bir yapılanma söz konusu olduğu zaman bu her bakımdan ülkemizin menfaatine olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının almış olduğu kararla bu kentsel dönüşümün önü açılmış olacak. Daha rahat ve daha güzeli bir üretim söz konusu olacak. Evlerin arasında imalatın olması çok doğru değil. Bakanlığın almış olduğu karar; yapılması çok elzem olan önemli bir karar. Bunun hayata geçirilmesinde biz fayda görüyoruz."

Sanayi alanları 'yatay yapılaşma' için şehrin dışına taşınacak!


Geri Dön