29 / 03 / 2024

Sancaktepe'de 6 ayda 620 inşaat ruhsatı verildi!

Sancaktepe'de 6 ayda 620 inşaat ruhsatı verildi!

Yerinde dönüşümle beş yılda altmış bin konut ve üç bin ticari alanın yeniden inşa edildiği Sancaktepe ilçesi kırılması güç bir rekora imza attı.



Sancaktepe'de 6 ayda 620 inşaat ruhsatı verildi!


Yerinde dönüşümle beş yılda altmış bin konut ve üç bin ticari alanın yeniden inşa edildiği Sancaktepe ilçesi kırılması güç bir rekora imza attı. Belediye Başkanı İsmail Erdem, vizyon projelerle Sancaktepe'nin 100 yılını inşa ettiklerini kaydetti. Hem inşaat şirketleri hem de bireysel yatırımcılar Sancaktepe'ye yoğun ilgi gösteriyor. Ulaşım projeleri ve yerinde dönüşüm hamleleri ile değerlenen bölge, bir bir yükselen planlı konut yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 


SANCAKTEPFNİN 100 YILINI İNŞA EDİYORUZ 

Büyük arsa avantajı, ulaşım projeleri ve yerinde dönüşüm çalışmaları ile öne çıkan Sancaktepe'de onlarca inşaat şirketi yatırım yapıyor. En fazla konut yatırımının yapıldığı ilçede Başkan İsmail Erdem, 'Çevreci Plan'dan taviz vermiyor. Planlı bir yapılaşma için gece gündüz çalıştıklarını belirten, Başkan Erdem "Planlar şehrin geleceğini belirler, plan varsa şehir vardır. Bizde çevreci plan dahilinde kentin 100 yılını inşa ediyoruz" dedi. 


DEĞİŞİMDE VE DÖNÜŞÜMDE ÖNCU İLÇEYİZ 

Plansız projelerin şehirlere zarar verdiğini kaydeden Başkan Erdem, "Planlı yerinde dönüşümle ilçemiz cazibe ve çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Altı ayda 920 inşaat ruhsatı verdik. En fazla inşaat ruhsatı veren belediyeyiz. İlçemizde inşaat sektöründe 100 bin işçi çalışıyor. İşsizlik oram en düşük ilçeyiz. İstihdama yönelik katkılarımız bizleri mutlu ediyor" diye konuştu. Yerinde dönüşüm çalışmalarının aralıksız sürdüğüne de değinen Başkan İsmail Erdem, "Yakın zamanda yerinde dönüşüm için iki bin bina (on bin konut) yıkıldı. Beş yılda altmış bin konut, üç bin ticari alan yıkılarak yerine yenileri inşa edildi. Standartların üzerine çıktık. Planlı kentleşmenin yanında yaptığımız yatırımlarla ilçemiz; eğitim, sağlık, kültür ve spor alanında da merkez oldu. Yaptığımız hamlelerle değişimin ve dönüşümün öncü ilçesi olduk. 


YATIRIM YAPANIN KAYBEDENİ YOK 

İlçemize yatırım yapan herkes kazanıyor. Şu an üçemizde Emlak Konut,  TOKİ  ve Kiptaş'm yatırmaları yok. İnşaat şirketleri kazanıyor, yatırıma yatırım yapan bireysel yatırımcı kazanıyor, işçi kazanıyor, belediye kazanıyor, kısacası kazankazan formülü ile Sancaktepe'de herkes kazanıyor. Bu vesile ile Kamu Kurum ve diğer özel sektör temsücüerini ilçemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. 


ULAŞIM AKSLARININ MERKEZİNDE BİR İLÇE 

İstanbul Anadolu Yakasının tam orta noktasındayız. Geleceğin ilçesini oluşturmak için her alanda yatırım yapıyoruz. Eğitim, sağlık, kültür ve spor alanındaki yatırımlarımıza ulaşım yatırımlarını da ekledik. Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız çalışmada ilçemize yakın bir zamanda metro gelecek. TEM, E-5, 3. Köprü bağlantı yolu ve havalimanına çok yakın bir mesafedeyiz. Belediye, özel sektör ve devlet yatırımlarıyla Sancaktepe gelecekte en çok tercih edilen ilçe olacak" dedi. 


Türkiye


Geri Dön