19 / 04 / 2024

Sandalyeci, Bakü'de mağaza açtı!

Sandalyeci, Bakü'de mağaza açtı!

İzmir’de 13 yıl önce kurulan Sandalyeci, yurtdışındaki 6’ncı mağazasının Bakü’de açtı. Kerim Başterzi, “Yakın gelecekte de burada bir fabrika kurarak üretim yapmayı ve bu coğrafyadan daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. " dedi.



İzmir’de 13 yıl önce kurulan Sandalyeci, yurtdışındaki 6’ncı mağazasının Bakü’de açtı.  1.500 metrekarelik mağazanın açılışında konuşan Sandalyeci A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Başterzi,  “Yakın gelecekte de burada bir fabrika kurarak üretim yapmayı ve bu coğrafyadan daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. Azerbaycan’da gelecekte bir üretim yaparsak, buradan yakın coğrafyadaki birçok ülkeye ürünlerimizi satma imkanımız olacak” dedi.

 

100 ülkeye ihracat 

Başterzi, Azerbaycan’da oteller zinciri bulunan Türk işadamı Cemil Aykaplan’ın sahibi olduğu C Group’la distribütörlük anlaşması yaptıklarını belirterek “Azerbaycan’a 8 yıldır ürün gönderiyorduk. Uzun zamandır burada bir mağaza açmayı planlamıştık” dedi. Yurtdışında büyümeyi sürdüreceklerini vurgulayan Başterzi, “Ciromuzun yüzde 50’sini ihracat gelirlerimiz oluşturuyor. Dünyanın 100 ülkesine sandalye ihraç ediyoruz. Sandalyeci artık ithalatı da sıfırladı” diye konuştu. 



Vatan 


Geri Dön