26 / 04 / 2024

Sani Şener 3. havalimanı ihalesinden neden çekildiğini açıkladı!

Sani Şener 3. havalimanı ihalesinden neden çekildiğini açıkladı!

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanına ilişkin de soruları yanıtladı...



Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) konuğu olan TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, bir otelde düzenlenen organizasyonda mesleki tecrübelerini paylaştı ve  Antalyalı iş adamlarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanına ilişkin de soruları yanıtlayan  Şener, "Üçüncü havalimanı, çok açık bir ihale yapıldı, açık artırmayla yapıldı, şeffaf. Ancak bize çok pahalı geldi, yani 1 milyar avro kira ödemek bize çok pahalı geldi. O yüzden biz çekildik. Alan arkadaşlarımız devam ediyor, 29 Ekim'de açılacak. Açılınca Atatürk Havalimanı kapacak ama bizim 2021'e kadar süremiz var. Yüzde 25 artı KDV yani 800 milyon doları 2007'de peşin ödediğimiz için bizim 2 yıllık kaybımızı devlet karşılıyor. Onu ihaleden önce bize bildirdiler zaten. Onun için yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı. 

Sani Şener, yeni havalimanında 10 bin kişiyle yer hizmetlerini yapacaklarını, Havaş'ın da 5 bin kişiyle çalışacağını belirterek, "Yani biz orada yine yer hizmetlerinde varız ama yatırım ve işletmede yokuz. Bunlar ülkelerin projeleri, hayırlı olsundan başka bir şey diyemeyiz." dedi.


Geri Dön