19 / 03 / 2024

Sani Şener: İran iyi bir pazar olacak!

Sani Şener: İran iyi bir pazar olacak!

TAV Grubu Üst Yöneticisi Sani Şener, Bahreyn'de kazandıkları 1,1 milyar dolarlık terminal ihalesi ve son dönemde büyük montanlı ihaleleri almalarındaki motivasyon hakkında şunları kaydetti:





TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, "Yurt dışında, özellikle Orta Doğu'da büyük bir sıkıntımız yok. Geciken ödemeler olabiliyor ama bu bölgede paranız kalmaz. Çünkü bütçe disiplinine çok hakimler ancak bundan sonrası için yatırımlarda kısıtlamalara başladılar tabii ki" dedi.


Son dönemde yurt dışında kazandıkları ihalelerle uluslararası platformlarda adından söz ettiren TAV Grubu, milyar dolarlık ihaleleri başarıyla bitirerek Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde başarılı işlere imza atıyor.


AA muhabirine, devam eden projeler ve gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şener, Bahreyn'de kazandıkları 1,1 milyar dolarlık terminal ihalesi ve son dönemde büyük montanlı ihaleleri almalarındaki motivasyon hakkında şunları kaydetti:


"TAV Havalimanları ve TAV İnşaat olarak havalimanı işletmeciliği ve yapımında dünyanın önde gelen firmalarındanız. Ancak coğrafi ve kültürel yakınlık bizi Orta Doğu'da daha fazla büyüttü. Bahreyn'le birlikte şu ana kadar Körfez İşbirliği Ülkeleri'nin (GCC) beş tanesinin havalimanlarını yapıyor olacağız. Bu bölgede tanınırlığımız, bilinirliğimiz ve seçilebilirliğimiz çok arttı."


Güneydoğu Asya, Kuzey Amerika, Afrika ve İran pazarı


Şener, TAV olarak milyar dolarlık projeler üstlenmelerinin hem şirkete hem de Türkiye'ye bakışı nasıl etkilediğine ilişkin soru üzerine, Türkiye'yi küresel pazarlarda çok iyi temsil ettiklerine inandıklarını belirtti.


"Aldığımız riskler hep yönetebileceğimiz riskler oluyor. Bu konuda stratejimiz çok açık; finansal ve operasyonel kapasitemizin dışında kalan herhangi bir işe kesinlikle girmiyoruz" diyen Şener, yurt dışında devam eden projelerdeki son durum hakkında da bilgi verdi.


Şener, yurt dışında, özellikle Orta Doğu'da büyük bir sıkıntıları bulunmadığına dikkati çekti.


Burada geciken ödemelerin olabildiğini ifade eden Şener, "Ama bu bölgede paranız kalmaz. Çünkü bütçe disiplinine çok hakimler ancak bundan sonrası için yatırımlarda kısıtlamalara başladılar tabii ki" diye konuştu.


Şener, "Önümüzdeki dönemde yurt dışında yeni projeler olacak mı? Ön hazırlıkları olan ihaleler var mı?" sorusunu ise "Yurt dışında bütün dünya pazarımız. Özellikle Güneydoğu Asya'da projeleri takip ediyoruz. Ancak yeni stratejimiz gereği biz servis şirketlerimizle de dikey büyüme yapacağımızdan dolayı, Kuzey Amerika ve Afrika'da da proje takip ediyoruz. İran'ın iyi bir pazar olacağını düşünüyorum" şeklinde cevapladı. 


AA


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı;


TAV CEO'su Sani Şener: İran iyi bir pazar olacak


TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, "Yurt dışında, özellikle Orta Doğu'da büyük bir sıkıntımız yok. Geciken ödemeler olabiliyor ama bu bölgede paranız kalmaz. Çünkü bütçe disiplinine çok hakimler ancak bundan sonrası için yatırımlarda kısıtlamalara başladılar tabii ki" dedi. 


Şener, Bahreyn'de kazandıkları 1,1 milyar dolarlık terminal ihalesi ve son dönemde büyük montanlı ihaleleri almalarındaki motivasyon hakkında şunları kaydetti: 


"TAV Havalimanları ve TAV İnşaat olarak havalimanı işletmeciliği ve yapımında dünyanın önde gelen fırmalarındanız. Ancak coğrafî ve kültürel yakınlık bizi Orta Doğu'da daha fazla büyüttü. Bahreyn'le birlikte şu ana kadar Körfez İşbirliği Ülkeleri'nin (GCC) beş tanesinin havalimanlarını yapıyor olacağız. Bu bölgede tanmırlığımız, bilinirliğimiz ve seçilebilirliğimiz çok arttı. Büyük ihaleleri kazanabilmek için teknik ve insan kaynakları olarak çok güçlü olmalısınız." 


Güneydoğu Asya, Kuzey Amerika, Afrika ve İran pazarı


Şener, TAV olarak milyar dolarlık projeler üstlenmelerinin hem şirkete hem de Türkiye'ye bakışı nasü etkilediğine ilişkin soru üzerine, Türkiye'yi küresel pazarlarda çok iyi temsil ettiklerine inandıkla- ( rını belirtti. "Aldığımız riskler hep yönetebileceğimiz riskler oluyor. 

Bu konuda stratejimiz çok açık; finansal ve operasyonel kapasitemizin dışında kalan herhangi bir işe kesinlikle girmiyoruz" diyen Şener, yurt dışında, özellikle Orta Doğu'da büyük bir sıkıntıları bulunmadığına dikkati çekti. Burada geciken ödemelerin olabildiğini ifade eden Şener, "Ama bu bölgede paranız kalmaz. Çünkü bütçe disiplinine çok hakimler ancak bundan sonrası için yatırımlarda kısıtlamalara başladılar tabii ki" diye konuştu. 


Şener, "Güneydoğu Asya'da projeleri takip ediyoruz. Ancak yeni stratejimiz gereği biz servis şirketlerimizle de dikey büyüme yapacağımızdan dolayı, Kuzey Amerika ve Afrika'da da proje takip ediyoruz" dedi. İran'ın iyi bir pazar olacağını ifade eden Şener, "Türkiye ve Rusya stratejik olarak aynı bölgede ve birbirlerine muhtaç. Onun için oradaki sorunun uzun vadeli sürmeyeceği kanısındayım. Ülkemiz sorunlu ancak bir o kadar da değerli bir coğrafyadabulunuyor. Sorunların çözülmesiyle Türkiye'nin bölgedeki tüm ülkelerle ticaretinin ve iş hacminin daha da artacağına inanıyorum" dedi. 


Dünya



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


TAV Grubu, Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde başarılı işlere imza atıyor. Devam eden projeler ve gelecek döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener Bahreyn'de kazandıkları 1,1 milyar dolarlık terminal ihalesi ile birlikte şu ana kadar Körfez İşbirliği Ülkeleri'nin (GCC) beş tanesinin havalimanlarını yapacaklarına dikkat çekti. 


ORADA PARAMIZ KALMAZ 

Yurtdışında, özellikle Orta Doğu'da büyük bir sıkıntıları bulunmadığına dikkati çeken Şener, "Burada geciken ödemeler olabiliyor. Ama bu bölgede paranız kalmaz. Yeni stratejimizden dolayı, Kuzey Amerika ve Afrika'da da proje takip ediyoruz. İran iyi bir pazar olacak" dedi.


18 milyar $'lık proje 

TAV İnşaat'ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 18,3 milyar doları aştı. Şirketin devam eden havalimanı projeleri arasında Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminali, Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı gibi örnekler yer alıyor.


Akşam


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Şener “Yurt dışında bütün dünya pazarımız. Özellikle Güneydoğu Asya’da projeleri takip ediyoruz. Ancak yeni stratejimiz gereği  K. Amerika ve Afrika’da proje takip ediyoruz. İran’ın iyi bir pazar olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Şener, şunları kaydetti: “TAV Havalimanları ve TAV İnşaat olarak dünyanın önde gelen firmalarındanız. Ancak coğrafi ve kültürel yakınlık bizi Orta Doğu’da daha fazla büyüttü. Bahreyn’le birlikte şu ana kadar Körfez İşbirliği Ülkeleri’nin (GCC) beş tanesinin havalimanlarını yapıyor olacağız” diye konuştu.



Star 


Geri Dön