19 / 04 / 2024

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Osmanlı Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa ettiği 11 Nisan Külliye'sinin çalışmaları devam ediyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilen 11 Nisan Külliye'sinin çalışmaları son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeyer alan habere göre, çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'yı topyekun kalkındıracak projelerimizi bir bir yürütüyoruz" diye konuştu.

İçerisinde  İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi'nin de bulunacağı külliye 6 bin 360 metrekareden oluşurken Osmanlı - Selçuklu mimarisine uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Ayrıca Cami içerisinde namazgah,mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an Kursları , taziye evleri, Diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları yer alıyor.

Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleme yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Kapalı sosyal alanlar ve İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi şeklinde kullanılabilecek alanlardan oluşan Külliye'de gerek avlu itibariyle gerek kapasite itibariyle bölgenin yükünü alabilecek ibadetin güzel bir şekilde sağlayabileceği bir alan oluyor. Hassas işler biraz zaman gerektiriyor. İşler program çerçevesinde yürüyor" diye konuştu.


Geri Dön