19 / 04 / 2024

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi tamamlanıyor!

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi tamamlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, inşaatı süren 11 Nisan Külliye'sindeki çalışmaları yerinde inceledi.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak projelendirilen 11 Nisan Külliye'sinin inşaatı sürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Ecdadın geçmişten getirmiş olduğu güzel mimariyi bu eserde yansıtacağız" diye konuştu.

Külliye yapımında tüm detayların gözden geçirildiğini de söyleyen Başkan Çiftçi, "Yapımı devam eden 11 Nisan Külliyemiz, Urfa nahit taşı ve bazalt taşının yanı sıra Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin yansıtıldığı bir çalışma ile ortaya çıkıyor. Kaplama aşamasına geçmiş durumdayız. Dönem içerisinde hizmete sunacağız. Külliyemizin hizmete sunulması ile Şanlıurfa'nın silueti olacak bir eseri tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

İçerisinde  İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi'nin de yer alacağı külliye 6 bin 360 metrekareden oluşurken Osmanlı - Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa ediliyor. Ayrıca külliye içerisinde namazgah, mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an Kursları , taziye evleri, Diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları da yer alıyor.


Geri Dön