18 / 04 / 2024

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. Tanal, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve T.B.M.M. İçtüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim'' diye konuştu.

Şanlıurfa Ceylanpınar a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1. Şanlıurfa ili ve ilçelerinin köy statüsünden mahalle statüsüne alınan idari birimlerin kaç tanesinde sağlık Ocağı bulunmamaktadır? Sağlık Ocağı bulunmayan köy statüsünden mahalle statüsüne alınan idari birimler hangileridir? 
2. Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'nde sağlık ocağı bulunmakta mıdır? Şayet bulunmuyorsa mahalleye en yakın sağlık kuruluşu ne kadar uzaklıktadır? Büyükçaylı Mahallesi sakinlerinin acil müdahaleye ihtiyacı olduğunda nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir? 
3. Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'nde sağlık Ocağı yapılacak mıdır? Yapılacak ise çalışmalara hangi tarihte başlanacaktır? Şayet yapılmayacaksa gerekçesi nedir? 
4. Büyükçaylı Mahallesi'nde sağlık ocağı bulunmaması T.C. Anayasası 56. maddede bir sosyal hak olarak düzenlenen sağlık hakkını ihlal etmesi anlamına gelmiyor mudur? Büyükçaylı Mahallesi sakinlerinin bu konudaki mağduriyetleri giderilecek midir? Şayet giderilmeyecek ise gerekçesi nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön