25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Fuar Merkezi 11 Nisan'a yetişecek!

Şanlıurfa Fuar Merkezi 11 Nisan'a yetişecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları devam eden Şanlıurfa Fuar Merkezi, 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluşunun 98. yıl dönümüne yetiştirilecek.




Şanlıurfa ekonomisinin uzun yıllardan beri en büyük eksiklik olarak değerlendirdiği fuar merkezi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda inşa ediliyor. Şanlıurda Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin önemle üzerinde durduğu Şanlıurfa Fuar Merkezi projesi, tanıtım ve organizasyonda büyük bir eksikliği ortadan kaldırmış olacak.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, merkezdeki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa’yı vizyonel projelerle geleceğe taşımak olduğunu belirtti.

 

Fuar merkezindeki çalışmaların 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine yetiştirileceğini belirten Başkan Çiftçi konuyla ilgili olarak, “Yüklenici firmamız planlanan programında önünde gidiyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü teknik arkadaşlarımız da sürekli denetimlerini sürdürüyorlar. İnşallah merkezimiz 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş gününe yetiştirilecektir. Detaylı ve teknik kapasitesi yüksek bir proje ortaya çıktı. Urfa, artık bir fuar merkezine kavuşuyor. Fuarlar yenilik demek, imalatları takip etmek demek, şehre gelen üreticilerin sergi açacakları şehirle aynı zamanda ticari olarak iletişim kurmalarını sağlayacakları merkez demek. Biz buna inanıyoruz” diye konuştu.

 

ŞANLIURFA FUAR MERKEZİ

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Kalkınma Bakanlığı desteği ile Karaköprü ilçesinde inşa edilen Şanlıurfa Fuar Merkezi, 80 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. 670 araç kapasiteli otoparka sahip olacak olanfuar merkezinde 30 bin metrekare kapalı alanda dinlenme alanları, konferans salonu ve holler bulunacak.

 

 


Geri Dön