23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arası yenileniyor!

Şanlıurfa Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arası yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karakoyun Deresi üzerinde bulunan Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasındaki 31 bin 342 metrekareyi kapsayan alanda iyileştirme ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.



Daha temiz ve yaşanılabilir bir Şanlıurfa için çalışmalarını şehrin dört bir tarafında devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasında 31 bin 342 metrekareyi kapsayan alan üzerinde; çimlendirme, ağaçlandırma, peyzaj düzenleme ve zemin iyileştirme çalışmalarını devam ettirirken, Başkan Güvenç yerinde inceleme yaparak çalışmaları daha da hızlandırdı.


Şehrin göbeğinde yer alan Hızmalı Köprü ve Samsat Kapı arasını daha modern ve nezih bir yapıya kavuşturmak için daha önce de temizlik ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren ekipler, havaların serinlemesiyle beraber ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları da yapıldı.


“Derelerin Temizliği Konusunda Destek İstedi”


Alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizliği yapılan derelerin, 1 hafta sonra tekrar kirletirliğine dikkat çeken Başkan Güvenç, “Karakoyun, Cavsak ve Sırrın Derelerimizi mutlaka temiz tutmamız lazım. Bunun içinde vatandaşlarımızın, iş yeri sahiplerimizin temizlik hususunda bizlere destek vermeliler. Karakoyun’u temizliyoruz ve 1 hafta sürmeden oraya tekrar çöp atılıyor. Çöp atanları uyarmamız lazım” dedi.


“Projede Son Aşamaya Gelindi”


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, daha Temiz bir Şanlıurfa için el ele verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bugün, burada Samsat Meydanı Projesi’nin son halini inceledik. Gördüğünüz üzere son aşamaya geldik. Bu çalışmaları tamamlamamız lazım. Daha temiz bir Şanlıurfa için hepimizin el ele ve gönül gönüle çalışması lazım. Gayret eden ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


Büyükşehir Belediyesi tarafından burada yapılan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinin de yapıldığını belirten Güvenç, çalışmalar sonunda da projede yapılabilecek revizyonları değerlendirdiklerini söyledi.


Öte yandan Başkan Güvenç’in incelemelerinin ardından çalışmalarını hızlandıran Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, alanda çimlendirme ve ağaç dikme çalışmalarını tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön