25 / 04 / 2024

Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin borç batağında olduğu iddia ediliyor!

Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin borç batağında olduğu iddia ediliyor!

Gayrimenkul satışından gelir elde etmeyi planlayan Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin satışların gerçekleşmemesi üzerine borç batağına saplandığı iddia edildi. İl Özel İdarenin 20 milyon lira kredi çektiği öğrenildi...




Gayrimenkul satışından gelir elde etmeyi planlayan Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin satışların gerçekleşmemesi üzerine borç batağına saplandığı iddia edildi. İl Özel İdarenin 20 milyon lira kredi çektiği öğrenildi. Borçlanma kararı mahkemeye taşınırken Özel idarenin borçlu bir şekilde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği kaydediliyor. 


BDP’li İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahim Demir, İl Özel İdarenin ödenek olmadan ihale yaptığını, buradan doğan borcun kapatılması için bankalardan aldığı kredinin meclis onayı olmadan harcandığını ve birçok kalemde yapılan harcamaların bir karşılığının bulunamadığı iddialarında bulundu. 


Bu iddianın yerel basında yer alması üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu basın toplantısı düzenledi. İddia edildiği gibi 40 milyon lira kredi alınmadığını, 20 milyon liralık kredi alındığını açıklayan Büyükhatipoğlu, alınan kredi gerekçesini şu cümlelerle açıkladı: “İl Özel İdaresi tüm bu hizmetlerin yerine getirilmesi için genel bütçeden gelen paranın dışında kendi kaynaklarından da para sağlamayı programına almış ve bunun için bir kısım gayrimenkullerini satışa çıkarmıştır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı satışlar gerçekleşmemiş olup İl Özel İdarenin kendi öz kaynaklarından bu meblağların sağlanması mümkün olmamıştır. Bu nedenle yatırım ve hizmetlerin süratle yerine getirilmesi için bankadan borçlanma gereği hasıl olmuştur.”


Alınan 20 milyon liralık kredinin planlandığı şekilde harcandığını dile getiren Büyükhatipoğlu, birçok belediye ve kurumun hizmetlerini gerçekleştirmek için kredi kullanımına gittiğini aktararak, birçok il özel idaresini buna örnek gösterdi. BDP’li vekilin konuyu mahkemeye taşıdığını anımsatan Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa İdare Mahkemesince 2013/2869 esas ve 24.01.2014 tarihli verilen kararla meclis kararının yürütmesinin durdurulması kararı verildiğini, ancak mahkemenin bu kararının henüz İl Özel İdaresine tebliğ edilmediğini anlattı. Büyükhatipoğlu şöyle devam etti: “Şanlıurfa İdare Mahkemesinin yürütmenin durdurulmasına yönelik verilen kararına istinaden, hizmetlerimizin aksamaması, kırsal kesimlerin ertelenmiş hizmetlerinin bir an önce tamamlanması ve köylerimizdeki sorunlarının giderilmesi amacıyla İl Özel İdaresinin karar organı olan İl Genel Meclisimizce, normal oturumunda 07.02.2014 tarih ve 66 sayılı kararı ile aynı karar mahkeme kararı gerekçesi de gözetilerek yeniden alınarak borçlanmaya karar verilmiştir.” 


Büyükhatipoğlu, haber yapanlarla ilgili dava ve şikâyet haklarını saklı tuttuğunu belirtti.

Öte yandan sorulan sorular üzerine Büyükhatipoğlu, Şanlıurfaspor’a para aktarılmadığını anlattı.


 

Kırıkhan Olay


Geri Dön