23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Kızılkoyun'daki yıkım çalışmalarına son durum ne?

Şanlıurfa Kızılkoyun'daki yıkım çalışmalarına son durum ne?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun bölgesindeki yıkım çalışmalarını denetledi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları ile Kale Eteği'ndeki yıkım çalışmalarının ardından benzer uygulamasını Kızılkoyun Bölgesinde yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bir taraftan yıkım çalışmaları süren diğer taraftan da konut anlaşmalarının sürdüğü bölgeyi denetleyen Başkan Beyazgül, teknik ekipten de bazı bilgiler aldı. İncelemelerden sonra bir açıklama yapan Başkan Beyazgül, "Kızılkoyun bölgemizde tarihi surları inceledik. Tarihi yapıları inceledik. Yıkımı bir an önce bitirmek istiyoruz. İnşallah bu tarihi mekanı da Şanlıurfa'ya kazandıracağız.

Sürpriz yerlerimiz var, güzel yerlerde çalışmalarımız devam edecek. Geriye kalan evlerle anlaşmalarımız sürüyor. Urfa kadim bir şehir. Urfa'ya gelenler çok mutlu olduklarını söylüyorlar.

Buradaki çalışmalarımızın ikinci adımında da ışıklandırma yapacağız. Tarihine, kültürüne ve insanına önem veren bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.


Geri Dön