25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatı başlıyor!

Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatı başlıyor!

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, şehir hastanesi için proje çalışmalarının tamamlandığını, kısa zaman içerisinde inşaat çalışmalarına başlanacağını dile getirdi.



Önceki günlerde Ak Parti Şanlıurfa 7. Olağan İl Kongresinde il başkanı olarak seçilen Abdurrahman Kırıkçı kente inşa edilecek 400 yataklı şehir hastanesi için açıklamalarda bulundu. 

Sabah'tan Mehmet Yıldırım'ın haberine göre; hastane ile ilgili hazırlık aşamalarının tamamlandığını söyleyen Kırıkçı şunları söyledi: 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatı başlıyor!

"Sağlık Bakanlığımızı ziyaretimiz oldu. Şehir Hastanesi ile ilgili işlemleri bitmiş, yüklenici firma hazırlığını yapıyor ve kısa bir süre içerisinde çalışmalar başlamış olacak. Şehir Hastanesi çok uzak ama ben bu noktada eksik ifade var, ilk şehir hastanesi konusu olduğu zaman, Eyyübiye 400 yataklı hastane mevzusu vardı. Bakanlık şöyle dedi, eğer şehir hastanesini şimdi yaparsak, Eyyübiye 400 yataklı hastanesi şimdiki 800 yataklı hastanesini yapamayız denildi. Bizim şehir hastanesi ile ilgili vademizi biraz esnek tutup, Eyyübiye Devlet Hastanesini yapıp, sonra şehir hastanesi yapalım denildi. Burada 2 yıllık bir gecikmemiz oldu. Daha sonra ise 1.5 yıllık bir kayıp oldu. Çok konuşulan bir konuydu ama, gecikmesinin altında Eyüybiye Devlet Hastanesi mevzusu vardı. O talebimizde biraz gecikmiş olsa da artık 4 ay içerisinde başlayacaklar." 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

 


Geri Dön