19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Siverek'in ulaşım sorunu mecliste!

Şanlıurfa Siverek'in ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan yol, su ve ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Şanlıurfa Siverek in ulaşım sorunu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan yol, su ve ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde "Şanlıurfa İli Siverek ilçesi'nde köyden mahalleye dönüşen Karahisar, Güvercin, Zincirliçay , Soydan, Onurtepe, Söylemez, Çıkrık, Akyurt, Elmacık, Keçipınar, Mehmet Bey, Güzeltaş, Mezra, Aşağı mezra, Taşlıtela, Aslıçayır, Bulaklı, Küçük Bulaktı, Düzyayla , Oluklu ,Küçükoluklu, İstekli, Otlek,Mahmut köy, Kayalık köy, Dereköy mahallelerinde ve bu mahalleler civarında bulunan mezra ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız tarafından bölge dahilinde su, ulaşım ve yol sorunu yaşandığı bilgileri gelmektedir." diyerek 8 soru sordu.


Tanal'ın soruları


1- Şanlıurfa İli Siverek ilçesi Karahisar , Gövercin , Zincirliçay , Soydan , Onurtepe, Söylemez, Çıkrık, Akyurt,Elmacık, Keçipınar, Mehmet Bey, Güzeltaş, Mezra, Aşağı mezra ,Taşlıtela, Aslıçayır,Bulaklı, Küçük Bulaklı ,Düzyayla , Oluklu ,Küçükoluklu ,İstekli, Otlek,Mahmutköy, Kayalıkköy, Dereköy mahalleleri ve bu mahalleler dışında kalan civar köy ve mezralarda su sorunu yaşandığı bilgisi doğru mudur?


2- Siverek ilçesi' ne bağlı mahalle, köy ve mezralarda yaşayan halkın su kesintileri nedeniyle tankerlerle gelen suyu Siverek Belediyesi'nden 100 TL karşılığında satın aldığı doğru mudur? Tankerlerle getirilen su hijyenik açıdan içme suyu olarak kullanmaya elverişli midir? Suyun içme suyu olarak uygun olup olmadığı konusunda herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?


3- Şanlıurfa İli Siverek İlçesi'nde yaşayan vatandaşlarımız tarafından , Karahisar , Gövercin, Zincirliçay , Soydan , Onurtepe, Söylemez, Çıkrık, Akyurt,Elmacık, Keçipınar, Mehmet Bey, Güzeltaş, Mezra, Aşağı mezra ,Taşlıtela, Aslıçayır,Bulaklı,Küçük Bulaklı, Düzyayla , Oluklu ,Küçükolukl<_ ,İstekli, Otlek,Mahmut köy, Kayalık köy, Dereköy mahallelerinin ulaşım sorunu yaşadığı bilgileri doğru mudur? Bu mahallelerle ilgili olarak yol çalışması yapılmakta mıdır? Yapılmamakta ise sebebi nedir?


4- Siverek İlçesi köy ve mahallerinde yaşayan halkın su sorunu ile ilgili olarak ne gibi çalışmalar yapılmıştır?


5- Siverek İlçesi'ne bağlı köy ve mahallelerinin içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayabilecek Karacadağ Bölgesi'nin bu köylere 15 km uzaklıkta olduğu bilgisi doğru mudur? Doğru ise Karacadağ Bölgesinden bu köylere su tesisatı döşenerek su sorununun çözülmeme sebebi nedir?


6- Belediyeler halkın medeni ve uygar ihtiyacını temin etmek ile yükümlü iken Şanlıurfa belediyesi, Siverek Belediyesinin Siverek'e bağlı köy yollarını, içme sularını ve ulaşım hizmetlerini neden karşılamamaktadır? Siverek İlçesinin üvey evlat muamelesi görme sebebi nedir?


7- Siverek İlçesinde yaşayan halk, diğer bölgelerdeki gibi askerlik görevi, vergi görevi gibi vatandaşlık görevlerini yerine getirdiği halde iktidarın vatandaşın temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak kamu hizmetini yerine getirmeme sebebi nedir?


8- 5216 sayıl yasa kapsamında yol, su, altyapı çalışmaları ve ihtiyacın karşılanması Büyükşehir Belediyelerine bağlı köy ve mahallelerde ne şekilde sağlanmaktadır?





Geri Dön