20 / 04 / 2024

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer HES özelleştiriliyor!

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer HES özelleştiriliyor!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) ilanı Resmi Gazete'de yer aldı. İşte ihalelerin ayrıntıları...



Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri özelleştirilecek. 


Özelleştirme idaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, EÜAŞ'a ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali, Tortum Hidroelektrik Santrali ile Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik santrallerinin ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihaleleri işletme hakkının verilmesi yöntemi ile ayrı ayrı gruplar halinde gerçekleştirilecek. 


Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali için son teklif verme tarihi 18 Şubat 2016, Tortum Hidroelektrik Santrali için 29 Şubat 2016, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik santralleri için 10 Mart 2016 olarak belirlendi. 


İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacak. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. 


Dünya




Haber Habertürk  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri özelleştirilecek. Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, EÜAŞ'a ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali, Tortum Hidroelektrik Santrali ile Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik santrallerinin ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihaleleri işletme hakkının verilmesi yöntemi ile ayrı ayrı gruplar halinde gerçekleştirilecek. İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacak. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.İhale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek.


Habertürk 


Geri Dön