16 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kaçak yapıya izin yok!

Şanlıurfa'da kaçak yapıya izin yok!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Tarihi yapılar bölgesinde işgalci ve kaçak yapılara izin vermemiz mümkün değil" dedi.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Balıklıgöl Platosu'ndaki kamuya açık alanlarda sundurma, masa ve benzeri materyalleri kaldırılan esnafın eleştirilerini dinlemek üzere bölgeye giderek işyeri sahipleri ile görüştü.


Şanlıurfa Valiliği'nin aldığı karar ile uygulanan işlemlerin tarihi ve turistik mekanları korumaya yönelik olduğunu söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, esnafı ve çalışanları dinleyerek hukuk çerçevesinde kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.


Yaşananlar karşısında kurumlarla tekrardan iletişime geçeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Kaçak eklentilerin bu makamda olamayacağını herkesin anlaması ve anlayış göstermesi gerekir. Burada 15 kurum ortak karar aldı. Seçilmiş Belediye Başkanı olarak burada 'Bu sorunu nasıl çözebilirim' diye çözüm arıyorum. Kurumlar karar almış ve burada kaçak yapılar olmayacak. Ben hiçbir esnafımızın kesinlikle mağdur olmasını istemiyorum. Ama esnafımız da böyle işgalci davranırsanız olmaz. Peygamberlerin atası İbrahim peygamberin makamının olduğu yerde kaçak yapıya kesinlikle izin vermemiz mümkün değil" dedi.


BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BU MAKAMLAR BİZİM DEĞERİMİZDİR"


Ardından bölgedeki esnafı gezerek, herkesin anlayış göstermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, gezisinin ardından yaptığı değerlendirmesinde, "Valiliğimizin çatısı altında tüm kurumlarımız Şanlıurfa'da özellikle tarihi, turistik ve kutsal mekanların korunmasına yönelik kararlar aldı. Bizim buradaki amacımız bu şehri korumak ve bu şehri turizm şehri haline getirmektir. Ki Büyükşehir Belediye başkanlığı sırf Urfa turistik olarak şekillensin, tarihi dokusuna sahip çıksın diye Kızılkoyun projesi, Kale Eteği, kapalı çarşıda sundurmalar ve hanların içerisinde restorasyon çalışmaları gibi çok güzel uygulamaya imza attı. Turizm bir değerdir, bu makamlar birer değerdir. Bu makamları biz kendi elimizle perişan edersek bu şehri biz bir yere taşıyamayız. Kamuoyuna şunu söylemek istiyorum; hiç kimsenin hakkını ve hukukunu zayii etmeyiz ama esnafımız da hiçbir zaman bu makamlara zarar verebilecek girişimlerde bulunmamalı. Biz Şanlıurfa olarak dar düşünürsek, sadece ve sadece olaya maddi olarak bakarsak bu şehri nasıl geliştirebiliriz. Hepimiz el birliği yapacağız, esnafımızın da hakkını koruyacağız. Tabela standardının, aydınlatma ve müzik standardının belli olması lazım.


Türkiye'de bir Sultan Ahmet'e, Eyyüp Sultan'a bir bakın hangi makamımız bu şekilde. Biz nasıl Halil İbrahim Peygambere, bu tabloyu yakıştırıyoruz. Bizim derdimiz Şanlıurfa'ya hizmet etmektir. Başka da bir derdimiz yok" diye konuştu.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön