25 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da kira fiyatları arttı!

Şanlıurfa'da ev kiraları günden güne artıyor. Faizlerin yükselmesi ve pandemi nedeniyle kent emlak sektöründe en durgun günlerini yaşıyor.



Pandemi nedeniyle faizlerin yükselmesi Şanlıurfa'da konut satışlarını etkiledi. Yazın tavan yapan konut satışlarında büyük bir durgunluk yaşanmaya başladı.

Şanlıurfaajans'ta yer alan habere göre; şehirde konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.

Kamu bankalarının Haziran ayında konut ve taşıt kredilerinin faizlerinde yaptığı indirimin ardından canlanan piyasalar yeninden durma noktasına geldi. Bankaların kredi faiz oranlarını son iki ay içerisinde iki kez yükseltmelerinin ardından konut satışlarında büyük bir durgunluk yaşanmaya başladı. 

Şanlıurfa da kira fiyatları arttı!

Temelleri atılan inşaatlar belirsizlikten dolayı durma noktasına gelirken, vatandaşlar yatırımı konutlara yapmaktan vazgeçti. Konut sektöründeki düşüşün olumsuz etkilediği emlakçılar ve müteahhitler, tekrar eski cazip hale gelmesi için gerekli desteklerin sağlanmasını bekliyor. 

Parayla satışların yerini takas usulü satışların aldığı emlak piyasasında, satılık, kiralık evler ve arsalara olan talep iyice azaldı. Sektördeki gerileme temel olarak, yeterli talep olmamasına rağmen gereğinden fazla inşaat yapılması, arsa fiyatlarının yüksek olması ve faiz oranların yükselmesine bağlandı.
 
Şanlıurfa'da Ekim ayında 2 bin 644 konut satıldı!


Geri Dön