29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da konut fiyatları düşecek mi?

Şanlıurfa'da konut fiyatları düşecek mi?

Şanlıurfa’da TOKİ tarafından 2019 yılına kadar yapılması planlanan 10 bin konut müjdesi emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı Emlakçılar piyasadaki ev fiyatlarının aşağı çekeceği düşüncesini savunsa da bazı emlakçılar aksi düşüncede.



Ülke genelinde konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik talep gelen bölgelerde yeni konut inşaatına başlanacağı müjdesi TOKİ’nin en yetkili ağzından geldi. Şanlıurfa’dan da bu noktada gelen talepleri değerlendiren  TOKİ  kente 2019 yılına kadar 10 bin konut yapılacağı müjdesini verdi.


Emlak piyasasının 5 aydan bu yana durgun olduğunu kente yapılacak her konutun piyasayı hareketlendireceğini söyleyen Emlakçı Mustafa Bağış “10 bin konutun yapılması Urfa için iyi olur. Fiyatların düşmesi açısından iyi olur. Piyasa olarak da 5 aydan beridir çok mağduruz. Ondan dolayı Urfa’nın 10 bin konuta ihtiyacı var mı yok mu onu da bilmiyoruz. Şuanda evlere ihtiyaç duyulmuyor. Fiyatlar git gide düşüyor. Artık ne çare düşünülüyorsa bir an önce yapılmasını istiyoruz. İşlerimiz çok kötü ve çoğu esnaf kapatmak üzere. Konut fazla olunca fiyatlar da düşecek. Zaten son 2-3 yıl içinde yapılan konutlardan dolayı Karaköprü’de fiyatlarda çekilme oldu. Yapılacak bu konutlardan sonra daha da olacak’’ dedi.


350 BİNDEN SATILAN DAİRE BUGÜN 250 BİNE MÜŞTERİ BULAMIYOR


Emlakçı Cuma Fidan 10 bin konutun yapılmasının piyasayı kötü etkileyeceğini belirterek “Bundan önce Maşuk bölgesinde yapılan konutlar piyasayı düşürmüştü. Daha önce 300-350 bin TL ye satılan daireler bugün 200-250 bine müşteri bulamıyor. Hem piyasanın hareketsiz olması, hem bu olayların cereyan etmesi, piyasadaki hareketsizliğe katkı sağlayacak olan Toki’de yeni yapılacak olan konutlar mutlaka piyasada etkili olacaktır. TOKİ’deki konutların yapılması insanların oraya talebi doğrultusunda etkileyecektir. Fiyatlarda düşüş olur. Önceki yılları baz alırsak, Toki konutlarının yapılmasından sonraki olumsuz hava fiyatları düşürdü. Zaten insanların bu konuda biraz tereddütlü olması, konut oranının fazla olması ve Toki konutlarındaki ödeme kolaylığı piyasayı olumsuz yönde etkileyecektir’’ şeklinde konuştu.


Şanlıurfa Gazetesi


Geri Dön