27 / 04 / 2024

Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

 Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? Yabancıya satış durdurulacak mı? Fiyatların yükselmesinde enflasyon mu düşük faiz politikası mı daha etkili?



NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, satışların düştüğü konut sektöründe arzında durma noktasına geldiğine işaret eden NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, satışların düşmesinin yanı sıra yeni proje de üretilmediğini, arz noktasında da bir durgunluk olduğunu söyledi. Bunun sebebinin fiyat artışlarının öngörülemez olması olduğunu söyledi. Bloomberg HT'de yayınlanan bir programa katılan Timur, konut sektöründe özellikle birinci elde bir durgunluk olduğunu dile getirdi. Konut sektöründe satışların yüzde 66'sını ikinci el konutların oluşturduğu İstanbul özelinde bu rakamın yüzde 70'in üzerinde olduğunu anlatan Timur, birinci el konut üretiminin 200'den fazla sektörü canlandırdığını söyledi. Timur son açıklanan büyüme rakamlarına bakıldığında inşaat sektörünün yüzde 11 küçüldüğünün görüldüğünü kaydeden Timur, inşaat sektörünün son 14 çeyrektir küçüldüğünü vurguladı.

Konut fiyatlarındaki yükselişin asıl nedeninin enflasyona karşı güvenli bir yatırım aracı olarak görülmesi olduğunu dile getiren Timur, bütün dünyada bu şekilde değerlendirildiğini, konut yatırımının enflasyona karşı parayı koruduğunu hatta değerinin artırdığını kira getirisiyle de ikinci bir kazanç sağladığını ifade etti. Fiyatların artmasında asıl etkenin düşük fiyat politikası olduğunu ifade eden Timur, "Faizler düşük olduğu için konut fiyatları artıyor" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön