19 / 04 / 2024

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Bakanlık ithalat düğmesine bastı peki fiyatlar düşecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı ithalat düğmesine bastı. Bakanlık izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek. Peki kırmızı et fiyatları düşecek mi?



Tarım ve Orman Bakanlığı, canlı hayvan ithalatına izinli ülkelerden toplam 150 bin baş besilik erkek sığır ithalatı için başvuruları almaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, sığır ithalatı yapmak için gerekli şartları Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün sitesinden yayınladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, canlı hayvan ithalatına izinli ülkelerden toplam 150 bin baş besilik erkek sığır ithalatı için 31 Ağustosa kadar başvuruları alacak. İthalatla ilgili şartlar Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün sitesinden yayınladı. İthal edilecek sığırların cinsleri, angus, şarole (charolais), limusin (limousin), hereford, senepol, braford, brangus, simental ve shorthorn veya melezleri olacak. 

Sığır ithal edebilmek için müracaatta bulunacakların Bakanlığın, Hayvan Kayıt Sistemi'nde (TÜRKVET) en az bir yıllık işletme kaydı bulunması gerektiği bildirildi. Her işletme tek bir müracatta bulunabilecek. Sığır adedi işletmelerin kapasitelerine bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Her işletme bir kere başvuru yapabilecek ve en fazla en fazla 5 bin baş için başvuru da bulunacak. İthalat başvuruları 31 Ağustos'a kadar alınacak.

Fiyatlar düşecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön